Συνάντηση του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος με τον νέο Πρέσβη του Ισραήλ

1 μήνα πριν
ΝΕΑ ΚΥΠΡΟΣ | 

Συνάντηση του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος με τον νέο Πρέσβη του Ισραήλ

Ενδιαφέρουσα συνάντηση με τον νέο Πρέσβη του Ισραήλ στην Κύπρο, κ. Oren Anolik, είχε σήμερα στο γραφείο του ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, κ. Κώστας Καδής, κατά την οποία συζητήθηκε η πολύπλευρη συνεργασία των δύο χωρών σε θέματα Γεωργίας και Περιβάλλοντος.  

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Κώστας Καδής τόνισε τη σημασία που αποδίδει η Κύπρος στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και ενημέρωσε τον κ. Oren Anolik για τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας για συντονισμό των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, με στόχο την αντιμετώπιση του φαινομένου. Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρέσβης του Ισραήλ ενημέρωσε τον κ. Καδή ότι η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής θα τεθεί ως θέμα προτεραιότητας κατά την επερχόμενη Σύνοδο Κορυφής Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδας.

Σημαντικό θέμα συζήτησης αποτέλεσε και η αντιμετώπιση της λειψυδρίας, η οποία συγκαταλέγεται στις κοινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι δύο χώρες, και οι οποίες εντείνονται λόγω της κλιματικής αλλαγής. Στο πλαίσιο αυτό, συζητήθηκαν τρόποι αναβάθμισης της συνεργασίας των δύο χωρών στους τομείς της αφαλάτωσης, της αποτελεσματικής χρήσης ανακυκλωμένου νερού και της αντιμετώπισης διαρροών στα δίκτυα υδροδότησης.

Η συνεργασία στην κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών, αποτέλεσε επίσης θέμα συζήτησης μεταξύ των δυο αξιωματούχων, οι οποίοι διαβεβαίωσαν παράλληλα τις αγαστές σχέσεις συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και δεσμεύτηκαν για τον εμπλουτισμό και την αναβάθμισή τους.

(ΜΑΚ)

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο