Συνάντηση του Προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλα Παπαδόπουλου, με τον Σύνδεσμο Τουριστικών Πρακτόρων

1 εβδομάδα πριν
ΝΕΑ ΚΥΠΡΟΣ | 

Στο πλαίσιο του διαλόγου και της εκστρατείας επαφών που ξεκίνησε το Δημοκρατικό Κόμμα για τον Τουρισμό, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, κ. Νικόλας Παπαδόπουλος είχε σήμερα Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2021, συνάντηση με τον Σύνδεσμο Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου (ACTA).

Μετά τη συνάντηση ο κ. Παπαδόπουλος προέβη στην εξής δήλωση:

«Μέσα στα πλαίσια του διαλόγου που έχει αναπτύξει το ΔΗΚΟ για τον Τουρισμό, είχαμε την ευκαιρία σήμερα ν’ ανταλλάξουμε απόψεις με τον πρόεδρο και μέλη του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων για τα προβλήματα αλλά και τις προκλήσεις και την προοπτική που έχει η τουριστική μας βιομηχανία. Αναμφίβολα τα δύο προηγούμενα χρόνια ήταν ιδιαίτερα δύσκολα για την τουριστική μας βιομηχανία λόγω της πανδημίας και των προβλημάτων που έχει προκαλέσει.

Όμως οφείλουμε να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον και να λάβουμε τα μέτρα μας έτσι ώστε να υιοθετήσουμε προτάσεις πολιτικής που βραχυπρόθεσμα θα αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της πανδημίας αλλά και μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα θα μας επιτρέψουν να αναβαθμίσουμε το τουριστικό μας προϊόν έτσι ώστε να αναπτυχθεί περαιτέρω η τουριστική βιομηχανία του τόπου μας με επωφελή συνεπακόλουθα για ολόκληρη την οικονομία.

Ακούσαμε σήμερα σημαντικές και χρήσιμες εισηγήσεις από τον Σύνδεσμο Ταξιδιωτικών Πρακτόρων και ακριβώς τέτοιες συζητήσεις βοηθούν στο να συνδιαμορφώσουμε προτάσεις που θα μπορέσουν να μας βοηθήσουν να πετύχουμε τους στόχους που έχω προαναφέρει.»

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων, Βασίλης Σταματάρης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ χαρακτηρίζοντας πολύ καλή και εποικοδομητική τη σημερινή συνάντηση.

Ο κ. Σταματάρης σημείωσε ότι «πρέπει να αρχίσουμε να ετοιμαζόμαστε για την ανάπτυξη του τουρισμού στον τόπο μας» που είναι όπως είπε «υπόθεση όλων των φορέων που εμπλέκονται αλλά και της νομοθετικής εξουσίας». Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων πρόσθεσε ότι «ο τουρισμός θα πρέπει να πάει στη θέση που ήταν και με ακόμη μεγαλύτερα αποτελέσματα από αυτά που είχαμε το 2019». Εξέφρασε, τέλος, την ελπίδα το 2022 να μπούμε σε μία θετική πορεία για τον Τουρισμό και τον τόπο μας.

Γραφείο Τύπου

13 Οκτωβρίου 2021

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο