Συνάντηση Προέδρου και Υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας κ. Αβέρωφ Νεοφύτου με τον Υπουργό Ανάπτυξης της ελληνικής κυβέρνησης κ. Γεωργιάδη

1 μήνα πριν
ΝΕΑ ΚΥΠΡΟΣ | 
Πεμ, 12 Μαϊ 2022

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin Share on Email

Είχα την ευκαιρία στο περιθώριο του Business Famagusta Forum να συναντηθώ ακόμα μια φορά με τον φίλο Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Ελλάδας τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη. Συζητήσαμε τις κοινές προκλήσεις αλλά και τις προοπτικές τόσο της ελληνικής όσο και της κυπριακής οικονομίας.

Ζούμε μια νέα οικονομική κρίση ως αποτέλεσμα της ακρίβειας. Μιας ακρίβειας εισαγόμενης και μιας ακρίβειας που είναι συνδεδεμένη με τον απαράδεκτο πόλεμο που η Ρωσία έχει κηρύξει στην Ουκρανία. Όμως οι ηγεσίες, οι ηγέτες, είναι για τα δύσκολα όχι μόνο να διαχειριζόμαστε τις σημερινές κρίσεις αλλά από εδώ και μπρος είναι στις ηγεσίες να προετοιμάζονται για τις επόμενες κρίσεις, γιατί δυστυχώς αν κάτι είναι σταθερό στις μέρες μας είναι η αστάθεια. Είμαι αισιόδοξος και εμπιστεύομαι την κυβέρνηση μας, την κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη και του οικονομικού του επιτελείου πως και γι’ αυτή την κρίση θα κάνουν ότι είναι δυνατόν για απάμβλυνση των προβλημάτων αλλά και περαιτέρω οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Παρακολουθώ απ’ το πρωί το εξαίρετο συνέδριο του Business Forum Famagusta. Όμως ως Κύπριος πολίτης αυτό που θέλω να διασφαλίσω αλλά και ως άνθρωπος που μαζί με χιλιάδες και εκατοντάδες άλλες χιλιάδες άλλων Κυπρίων νοιαζόμαστε για τον τόπο μας, προτεραιότητα είναι να σώσουμε την Αμμόχωστο, γιατί Business forum για την Αμμόχωστο χωρίς την Αμμόχωστο δεν θα έχουν καμιά αξία.

12.5.2022

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο