Συνάντηση Προέδρου κ. Αβέρωφ Νεοφύτου με τον Επικεφαλής Επιστήμονα για Έρευνα και Καινοτομία κ. Νικόλαο Μαστρογιαννόπουλο για αναβάθμιση Παγκυπρίου Γυμνασίου

1 χρόνο πριν
ΝΕΑ ΚΥΠΡΟΣ | 
Παρ, 02 Απρ 2021

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin Share on Email

Με τον Επικεφαλής Επιστήμονα για την  Έρευνα και Καινοτομία κ. Νικόλαο Μαστρογιαννόπουλο συναντήθηκε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου με επίκεντρο της συνάντησης την αναβάθμιση του Παγκυπρίου Γυμνασίου σε εξατάξιο σχολείο επιστημών.

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού δήλωσε για το θέμα τα εξής:

«Μια νέα σελίδα ανοίγει στην Παιδεία του τόπου μας από το πιο ιστορικό σχολείο Μέσης Εκπαίδευσης της χώρας. Το Παγκύπριο Γυμνάσιο αναβαθμίζεται σε εξατάξιο σχολείο επιστημών, μηχανικής, τεχνολογίας και μαθηματικών. Κομβικά μαθήματα για την έρευνα και την καινοτομία.

Ταυτόχρονα με τη μετατροπή του Παρθεναγωγείου Φανερωμένης σε Αρχιτεκτονική Σχολή, η καρδιά της Λευκωσίας μας ξαναχτυπά δυνατά με το σφρίγος των νιάτων.

Η αναζωογόνηση του ιστορικού κέντρου της πρωτεύουσας διευρύνει την  προοπτική του τόπου μας. Η Λευκωσία αλλάζει, η Κύπρος προχωρά μπροστά με πράξεις».

Ο κ. Νικόλαος Μαστρογιαννόπουλος δήλωσε από την πλευρά του τα εξής:

«Είναι με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση που χαιρετίζουμε την όλη προσπάθεια που γίνεται από το  Υπουργείο Παιδείας ούτως ώστε το Παγκύπριο Γυμνάσιο να ενσωματώσει πρόγραμμα STEM, Φυσικών Επιστημών, Μηχανικής, Μαθηματικών και Τεχνολογίας και θεωρώ ότι με αυτό τον τρόπο θα δημιουργήσουμε τις βάσεις ούτως ώστε ο όλος σχεδιασμός μας για έρευνα καινοτομία και τεχνολογική ανάπτυξη να έχει και παρόν και μέλλον».

Ο κ. Νίκος Μεγάλεμος Πρόεδρος σχολικής εφορείας Λευκωσίας σημείωσε τα εξής:

«Είναι με μεγάλη χαρά και ιδιαίτερη ικανοποίηση που το Παγκύπριο Γυμνάσιο θα έχει γενική αναβάθμιση και θα μετατραπεί σε ένα σχολείο STEM το οποίο θα βοηθήσει γενικότερα την εξέλιξη του σχολείου και τη συνέχεια της ιστορικής του σημασίας που έχει τόσο ως ιστορικό αλλά και τόσο όσο εκπαιδευτικό ίδρυμα . Ελπίζουμε ότι αυτά που προετοιμάζονται από το Υπουργείο Παιδείας θα υλοποιηθούν σε χρόνο ταχύ ώστε να απολαύσουμε αυτό το οποίο προσφέρεται σήμερα για το Παγκύπριο Γυμνάσιο».

2/4/2021

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο