Συνάντηση Προέδρου κ. Αβέρωφ Νεοφύτου με την Πρέσβειρα της Γαλλίας, κα Salina Grenet-Catalano και την Πρέσβειρα της Γερμανίας κα Anke Schilmm

4 μήνες πριν
ΝΕΑ ΚΥΠΡΟΣ | 
Πεμ, 20 Ιαν 2022

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin Share on Email

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου συνοδευόμενος από το Γραμματέα Διεθνών Σχέσεων της παράταξης κ. Γιώργο Χατζηγεωργίου, υποδέχθηκε σήμερα στα γραφεία του κόμματος την Πρέσβειρα της Γαλλίας, κα Salina Grenet-Catalano και στη συνέχεια την Πρέσβειρα της Γερμανίας κα Anke Schilmm.

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού εξέφρασε την ετοιμότητα της πλευράς μας για άμεση επανέναρξη του διαλόγου, χωρίς όμως προαπαιτούμενα από πλευράς Τουρκίας και Τουρκοκυπριακής ηγεσίας, τονίζοντας ότι το πλαίσιο λύσης του κυπριακού, δεν μπορεί να ξεφύγει από τη συμφωνημένη βάση λύσης και τις ομόφωνες αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Στη συνάντηση με την Πρέσβειρα της Γαλλίας συζητήθηκαν επίσης οι βασικές προτεραιότητες της Γαλλικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το τρέχον εξάμηνο, προτεραιότητες οι οποίες αποτελούν και κοινό μας όραμα.

Ο Πρόεδρος Νεοφύτου θα συνεχίσει και το επόμενο διάστημα τις επαφές του τόσο εντός όσο και εκτός χώρας με επίκεντρο το κυπριακό.

20.1.2022

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο