Συνάντηση Προέδρου Δημοκρατικού Συναγερμού με την πρέσβειρα των ΗΠΑ κ. Judith G. Garber

1 χρόνο πριν
ΝΕΑ ΚΥΠΡΟΣ | 
Τρι, 06 Απρ 2021

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin Share on Email

Στα γραφεία του Δημοκρατικού Συναγερμού υποδέχτηκε σήμερα ο Πρόεδρος του κόμματος κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, συνοδευόμενος από τον Αναπληρωτή Εκπρόσωπο Τύπου κ. Γιώργο Χατζηγεωργίου την πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Κύπρο κ. Judith G. Garber, δίνοντας συνέχεια στον κύκλο των επαφών του με Πρέσβεις και με επίκεντρο το κυπριακό.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο Πρόεδρος Νεοφύτου συναντά την πρέσβειρα των ΗΠΑ ενόψει της άτυπης πενταμερούς στη Γενεύη. Ο Πρόεδρος εξέφρασε προς την κ. Garber τις ευχαριστίες του για τη στήριξη των ΗΠΑ και για τις ξεκάθαρες θέσεις της χώρας πάνω στη συμφωνημένη βάση λύσης, όπως αυτές έχουν εκφραστεί και από τον Υπουργό των Εξωτερικών κ. Antony Blinken καθώς και από άλλους υψηλόβαθμους αξιωματούχους.  

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού εξέφρασε και πάλι την ετοιμότητα της πλευράς μας για άμεση επανέναρξη του διαλόγου τονίζοντας ότι το πλαίσιο λύσης του κυπριακού, δεν μπορεί να ξεφύγει από τις ομόφωνες αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας για ένα κράτος και τη μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας σε Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, με πολιτική ισότητα όπως προνοούν τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών.

6/4/2021

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο