ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΝΕΟ ΥΠΑΤΟ ΑΡΜΟΣΤΗ ΗΝΩΜΕΝΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

1 εβδομάδα πριν
ΝΕΑ ΚΥΠΡΟΣ | 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Παράταξης – Συνεργασία, κ. Μάριος Καρογιάν, είχε σήμερα εθιμοτυπική συνάντηση με τον νέο Ύπατο Αρμοστή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Κύπρο, κ. Irfan Siddiq.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο Κυπριακό και στο παρατεταμένο αδιέξοδο, που δεν είναι άσχετο με τις νέες απαράδεκτες, έκνομες και ανεδαφικές απαιτήσεις της Τουρκίας για χωριστή κυριαρχία και λύση δύο κρατών.

Ο Πρόεδρος Καρογιάν ανέλυσε τις θέσεις μας στον Ύπατο Αρμοστή και επαναβεβαίωσε την προσήλωση μας στη συμφωνημένη βάση λύσης του Κυπριακού, στο πλαίσιο των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, με πλήρη αξιοποίηση του Ευρωπαϊκού κεκτημένου.

Επιπλέον, συζητήθηκαν εκτεταμένα τα τρέχοντα θέματα επικαιρότητας, με τον πόλεμο στην Ουκρανία, ως αποτέλεσμα της Ρωσικής εισβολής και ο γενικότερος αντίκτυπος στο διεθνές σύστημα ασφάλειας και στην παγκόσμια οικονομία. Περαιτέρω συζητήθηκαν θέματα διμερών σχέσεων και τονίσθηκε η ανάγκη περαιτέρω σύσφιξης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.  

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο