Συλλυπητήρια Δημοκρατικού Συναγερμού για τον θάνατο του Λέλλου Δημητριάδη

2 μήνες πριν
ΝΕΑ ΚΥΠΡΟΣ | 
Δευ, 11 Απρ 2022

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin Share on Email

Με θλίψη ενημερωθήκαμε για το γεγονός της απώλειας ενός σπουδαίου ανθρώπου του οποίου η πορεία στη ζωή συνδέθηκε άρρηκτα τόσο με τη νεότερη ιστορία της πατρίδας μας ως βουλευτής όσο και ειδικότερα με την τοπική αυτοδιοίκηση ως δήμαρχος Λευκωσίας από το 1971 μέχρι το 2001, εισάγοντας την πόλη σε μια νέα εποχή που έφερε την υπογραφή του.  

Ο σε όλους αγαπητός και πάντα προσηνής Λέλλος Δημητριάδης, μάχιμος την ώρα του μεγάλου αγώνα του κυπριακού ελληνισμού το 1955-59 στις τάξεις της ΕΟΚΑ, διέγραψε κατόπιν μια λαμπρή πορεία στα κοινοβουλευτικά έδρανα με το Πατριωτικό Μέτωπο και το Ενιαίο Κόμμα, ως και το 1971 που διορίστηκε Δήμαρχος στην αγαπημένη του Λευκωσία, ενώ θήτευσε παράλληλα την περίοδο 1981-2001 ως Πρόεδρος της Ένωσης Δήμων.

Ο Λέλλος Δημητριάδης υπήρξε μια σπουδαία και φωτεινή προσωπικότητα, που επάξια έλαβε κατά τη διάρκεια της πολυκύμαντης ζωής του τον καθολικό σεβασμό από την κυπριακή κοινωνία καθώς και την αναγνώριση του έργο του.

Ηγεσία και στελέχη του Δημοκρατικού Συναγερμού εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για την απώλειά του και τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και τους οικείους του.

9.4.2022

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο