Συγχαρητήρια ΔΗΠΑ – Συνεργασίας προς τη νέα Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου

4 μήνες πριν
ΝΕΑ ΚΥΠΡΟΣ | 

Εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια προς την Μαλτέζα ευρωβουλευτή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, κ. Ρομπέρτα Μέτσολα, για την εκλογή της στην Προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Χαιρετίζουμε την ειδική αναφορά της Προέδρου Μέτσολα στην Κύπρο κατά την πρώτη ομιλία της προς το Ευρωκοινοβούλιο, όπου σημείωσε ότι πρέπει να βρεθεί μια λύση στο πλαίσιο του ΟΗΕ, καθώς «η Ευρώπη δεν μπορεί να είναι πραγματικά ενωμένη όσο η Κύπρος είναι ακόμα διαιρεμένη».

Ελπίζουμε ότι η κ. Μέτσολα θα προεδρεύσει του Ευρωκοινοβουλίου με αυτή την πολιτική φιλοσοφία επί του Κυπριακού, ώστε και ο κυπριακός λαός να μπορεί να ελπίζει σε καλύτερες μέρες, σε προκοπή, σε απαλλαγή από την κατοχή και στην επανένωση.

Ευχόμαστε στην κ. Μέτσολα να έχει μια καλή και παραγωγική θητεία στην προεδρία του Ευρωκοινοβουλίου μέχρι το 2024, προς όφελος όλων των λαών της Ευρώπης.

Της ευχόμαστε να βαδίσει όντως -όπως η ίδια είπε μετά τη σημερινή εκλογή της- στα χνάρια του προκατόχου της Νταβίντ Σασσόλι, για έναν κόσμο αλληλεγγύης και μιας Ευρώπης που να ανήκει στο λαό της.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2022

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο