Στειρώσεις σκυλιών και γατιών

1 χρόνο πριν
ΝΕΑ ΚΥΠΡΟΣ | 

Απρίλιος 16, 2021Απρίλιος 16, 2021

Στειρώσεις σκυλιών και γατιών

Τα ζώα συντροφιάς είναι σωστό να στειρώνονται, ειδικότερα όταν σε όλη την νήσο μας υπάρχουν εγκαταλελειμμένα ζώα. Με τις στειρώσεις αποτρέπεται η γέννηση ανεπιθύμητων κουταβιών ή μικρών γατών. Από την άλλη είναι υπέρ της υγείας τους.

Στειρώνοντας τα θηλυκά σκυλιά, προλαβαίνεις τις ψευδοκυήσεις και διάφορες νόσους της μήτρας και των ωοθηκών. Η πιο συχνή νόσος είναι το πυομήτριο/πυομήτρα η οποία μπορεί να είναι θανατηφόρα για τη σκυλίτσα ή την γάτα. Η στείρωση επίσης μειώνει τον κίνδυνο καρκίνο του μαστού.

Στειρώνοντας τα αρσενικά σκυλιά, μειώνεται η πιθανότητα προστατίτιδας, η κηλη μεταξύ των γενετικών οργάνων και πρωκτού, η καλοήθης υπερπλασία του προστάτη κ.α.
Πολύ σημαντικό είναι ότι μειώνεται η διάθεση του για περιπλάνηση σε μεγάλο ποσοστό καθώς και το μαρκάρισμα περιοχών με ούρα. Επιπλέον όταν ένα σκυλί έχει προβλήματα συμπεριφοράς, αυτή βελτιώνεται πολύ με την στείρωση και τα σκυλιά γίνονται πιο δεκτικά στην εκπαίδευση.

Η στείρωση στα θηλυκά γατιά εξαλείφει τις επιπλοκές της γέννας και την πιθανότητα εγκυμοσύνης. Η στείρωση πριν την ηλικία των 6 μηνών μειώνει κατά 90% τα καρκινώματα στο στήθος. Επίσης, οι αστείρωτες γάτες έχουν 7 φορές μεγαλύτερο κυνδυνο να αναπτύξουν όγκο στο στήθος με το 80 με 90% να είναι κακοήθης.

Η στείρωση των αρσενικών γάτων βοηθάει πολύ στα προβλήματα συμπεριφοράς τους όπως την επιθετικοτητα, την περιπλάνηση, την εξαφάνιση τους και το ψεκασμα ούρων.

ΣΤΕΙΡΩΝΟΥΜΕ για να περιορίσουμε την αύξηση εγκαταλελειμμένων ζώων που ήδη υπάρχουν στους δρόμους και βρίσκουν οικτρό θάνατο.

Γι’ αυτό, πέραν της υγείας και της ευημερίας τους. Αν τα αγαπάτε πραγματικά και λυπάστε να βλέπετε εγκατελειμμένα ζώα, αν λυπάστε που βλέπετε καταφύγια γεμάτα, σας εκκλιπαρώ,“Στειρώστε τα δικά σας πρώτα, ξεκινήστε από. το σπίτι σας”!

Κάνοντας αυτό δίνεται την ευκαιρία σε πολλά άλλα εγκατελειμμένα ζώα που φιλοξενούνται προσωρινά μέχρι να βρουν ένα ζεστό σπιτικό και μια οικογένεια που θα τα αγαπά, θα τα φροντίζει και τα σέβεται!

  • ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο