Σκόνη και διαστήματα υψηλών/μέσων νεφώσεων το Σ/Κ – Σταγόνες λάσπης/τοπικές λασποβροχές κυρίως την Κυριακή

4 ημέρες πριν
ΝΕΑ ΚΥΠΡΟΣ | 

Kαλές καιρικές συνθήκες αναμένονται στην περιοχή μας σήμερα Παρασκευή, με τη θερμοκρασία να σημειώνει μικρή άνοδο ενώ το Σ/Κ, βαρομετρικό χαμηλό από την περιοχή της Αιγύπτου θα φέρει στην περιοχή μας εκ νέου σκόνη αλλά και διαστήματα υψηλών/μέσων νεφώσεων, οι οποίες αναμένεται να δώσουν λίγες σταγόνες λάσπης/τοπικές λασποβροχές κυρίως από αργά το βράδυ του Σαββάτου και την Κυριακή. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο το Σάββατο και μικρή πτώση την Κυριακή. Την Δευτέρα, ασταθής αέρια μάζα θα επηρεάζει την περιοχή μας, με αποτέλεσμα το μεσημέρι και το απόγευμα να αναμένεται η εκδήλωση μεμονωμένων βροχών/καταιγίδων κυρίως στο βόρειο 1/2 της οροσειράς του Τροόδους, εσωτερικό και βόρεια ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Σήμερα Παρασκευή, βαρομετρικό χαμηλό στην περιοχή της Λιβύης θα αρχίσει να κινείται ανατολικότερα/βορειοανατολικότερα, ανασηκώνοντας σκόνη, η οποία θα μεταφερθεί σταδιακά προς την περιοχή μας μέσα στο Σ/Κ.

Στην περιοχή μας σήμερα Παρασκευή αναμένονται καλές καιρικές συνθήκες με τον καιρό να είναι κυρίως αίθριος αρχικά. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά ενώ προοδευτικά θα παρατηρηθούν και υψηλές/μέσες νεφώσεις.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά και εσωτερικό, για να κυμανθεί γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 28 έως 31 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 25 έως 28 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 16 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.