Σύντομος απολογισμός Προέδρου Μαρίας Τζιαμαλή

4 μήνες πριν
ΝΕΑ ΚΥΠΡΟΣ | 

Αρχικά θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους Χρόνια Πολλά με υγεία και ασφάλεια. Θα μου επιτρέψετε επίσης να πω και δύο λόγια πριν προχωρήσουμε στην ανάγνωση της πρόταση της Γενικής Γραμματείας.

Στη σημερινή διοικούσα της Ομοσπονδίας για αρκετούς από εμάς θα κλείσει ένας κύκλος δύο ετών κατά τη διάρκεια των οποίων είχαμε να διαχειριστούμε πολλά και σοβαρά φοιτητικά ζητήματα.

Τον Γενάρη του 2019 καλεστήκαμε να αναλάβουμε τα ηνία της ΠΟΦΕΝ, αναλαμβάνοντας παράλληλα την βαριά ευθύνη της εκπροσώπησης των φοιτητών.

Όπως είναι βεβαίως αντιληπτό η φοιτητική κοινότητα δεν μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστη από την πανδημία του κορωνοιου. Τους τελευταίους 21 μήνες αντιμετωπίσαμε μια πρωτόγνωρη για όλους κατάσταση, η οποία επηρέασε τόσο τους φοιτητές όσο και τις οικογένειές τους.

Παράλληλα, διαχειριστήκαμε τα ζητήματα των φοιτητών σε Ελλάδα και Εξωτερικό που μεγιστοποιήθηκαν λόγω της παγκόσμιας πανδημίας.

Εκπροσωπήσαμε την ομοσπονδία σε 5 διεθνή συνέδρια έχοντας την χαρά να φιλοξενήσουμε στην Κύπρο το 39ο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φοιτητών.

Είχαμε 25 συναντήσεις με Υπουργούς, Πολιτικά Κόμματα, Πανεπιστήμια και άλλους Αρμόδιους φορείς.

Συμμετείχαμε σε 19 συνεδρίες της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας.

Παρά τις συνθήκες πραγματοποιήσαμε εκδηλώσεις για την Καταδίκη τους ψευδοκράτους και την μνήμη του Πολυτεχνείου.

Ολοκληρώσαμε καμπάνια για το περιβάλλον σε συνεργασία με την επίτροπο περιβάλλοντος της οποίας τα αποτελέσματα θα παρουσιαστούν αρχές του νέου έτους.

Για όλα αυτά χρειάστηκαν 24 επίσημες και 10 ανεπίσημες συνεδρίες της Ομοσπονδίας όπου όλες οι παρατάξεις συνεργαστήκαμε και παρά τις ιδεολογικές μας διαφορές προσπαθήσαμε να πράξουμε το καλύτερο δυνατό με μόνο γνώμονα το συμφέρον των φοιτητών.

Οφείλω λοιπόν να εκφράσω ένα ειλικρινές ευχαριστώ στους εκπροσώπους της Προοδευτικής και της Αναγέννησης για τη συνεργασία που είχαμε αυτά τα δύο χρόνια.

Η πολυφωνία άλλωστε είναι κύριο χαρακτηριστικό της δημοκρατίας και ως οι πολίτες του αύριο αυτήν οφείλουμε να διαφυλάξουμε. Ευελπιστώ με αυτό τον πολιτικό πολιτισμό να συνεχίσουμε να διαβουλευόμαστε σε όλα τα επίπεδα.

Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω προσωπικά τον πρόεδρο της Πρωτοπορίας Σίμο Ιωακείμ και τον απερχόμενο πρόεδρο Γιώργο Οικονομίδη για την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε αυτά τα δύο χρόνια.

Πριν να ολοκληρώσω, οφείλω να ευχαριστήσω ίσως περισσότερο από όλους την εκτελεστική γραμματέα της ΠΟΦΕΝ, Μαρία Στυλιανού. Χωρίς τη δική της στήριξη δεν θα μπορούσαμε να εργαστούμε παραγωγικά και αποτελεσματικά. Μαρία μου σε ευχαριστώ από καρδιάς και σου εύχομαι καλή συνέχεια και κάθε καλό στην οικογένειά σου.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο