Σύγκληση Εθνικού Συμβουλίου για τα ρωσικά όπλα της Ε.Φ.

2 μήνες πριν
ΝΕΑ ΚΥΠΡΟΣ | 

Δημοσιεύματα στον Τύπο αναφέρουν ότι οι ΗΠΑ έχουν απευθύνει αίτημα στην κυπριακή κυβέρνηση να τους παραχωρήσει ρωσικά όπλα της Εθνικής Φρουράς, προκειμένου αυτά ακολούθως να παραχωρηθούν στην Ουκρανία ενισχύοντας την προσπάθεια της να αναχαιτίσει τη ρωσική εισβολή.

Με δεδομένη την εξαιρετική σοβαρότητα του θέματος -το οποίο άπτεται όχι μόνο της κρατικής ασφάλειας της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και της θέσης της πατρίδας μας στον κόσμο, τα επόμενα χρόνια, στο νέο γεωπολιτικό περιβάλλον που διαμορφώνεται- σημειώνουμε τα εξής:

• Αποφάσεις που επηρεάζουν ύψιστα κρατικά συμφέροντα δεν πρέπει να τίθενται στη σφαίρα δημόσιας συζήτησης, ώστε να αποφεύγεται πιθανή εκμετάλλευση ή και αυτοπαγίδευση.
• Η πλήρης τήρηση των Αρχών του Διεθνούς Δικαίου και των συμβατικών υποχρεώσεων της είναι αδιαπραγμάτευτη για μια χώρα που τελεί ακόμη υπό κατοχή, όπως τη δική μας.

Τονίζουμε εμφαντικά ότι η τεράστια κρισιμότητα του θέματος επιβάλλει τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου και λεπτομερέστατη ανάλυση όλων των πολιτικών, αμυντικών και διπλωματικών παραμέτρων που τίθενται ενώπιον μας, με στόχο την όσο το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση των συμφερόντων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο