Σε αρνητικό περιβάλλον και υπό δυσμενείς συνθήκες ξεκινά η Πενταμερής

1 χρόνο πριν
ΝΕΑ ΚΥΠΡΟΣ | 

Ανακοινώσεις | 26 Απρ 2021

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΜΙΧΑΛΗ ΔΑΜΙΑΝΟΥ

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ξεκινά η Πενταμερής Διάσκεψη για το Κυπριακό, δεν είναι θετικές για την Κυπριακή Δημοκρατία και την Ελληνοκυπριακή κοινότητα.

Αυτό όχι μόνο χαμηλώνει τον πήχη των προσδοκιών αλλά ταυτόχρονα γεννά εύλογες ανησυχίες για περαιτέρω εκτροπή του Κυπριακού.

Ξεκινά μία Πενταμερής, χωρίς να έχει προσκληθεί η Κυπριακή Δημοκρατία και στην απουσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό υποβαθμίζει την Κυπριακή Δημοκρατίας και αναβαθμίζει την τουρκοκυπριακή κοινότητα

Ξεκινά μια Πενταμερής, ενώ εντείνεται και κορυφώνεται η διχοτομική ρητορική της Τουρκίας για κλείσιμο του Κυπριακού, κατάργηση της Κ.Δ. και λύση δύο κρατών ή συνομοσπονδία δύο κρατών.

Το ΔΗΚΟ με συνέπεια τονίζει για ακόμη μία φορά την ανάγκη προάσπισης της Κ.Δ. και διασφάλιση της συνέχισης της, μέσω διεκδικητικής στρατηγικής για αλλαγή της τουρκικής στάσης.

Ουδείς αμφισβητεί ότι για τη μη λύση ευθύνεται η Τουρκία με την αδιαλλαξία της.

Όμως, για την αποδυνάμωση της ΚΔ και της διαπραγματευτικής μας θέσης, ευθύνη έχουν αυτοί που διαχειρίστηκαν το Κυπριακό τα τελευταία 10 χρόνια με τις αποτυχημένες πολιτικές των υποχωρήσεων.

Γραφείο Τύπου

26 Απριλίου 2021

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο