Σχέδιο Transit 2021-25: Στήριξη για συμμετοχή σε προγράμματα φιλοξενίας καλλιτεχνών στο εξωτερικό (2023)

1 μήνα πριν
ΝΕΑ ΚΥΠΡΟΣ | 

Σχέδιο Transit 2021-25: Στήριξη για συμμετοχή σε προγράμματα φιλοξενίας καλλιτεχνών στο εξωτερικό (2023)

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υφυπουργείου Πολιτισμού ανακοινώνουν το νέο Σχέδιο  TRANSIT 2023, για την ενίσχυση της κινητικότητας στον τομέα των Εικαστικών Τεχνών.

Το Σχέδιο TRANSIT, το οποίο εφαρμόζεται για ένατη συνεχή χρονιά, αποσκοπεί στη στήριξη των καλλιτεχνών και άλλων επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της σύγχρονης τέχνης,  για συμμετοχή σε Προγράμματα Φιλοξενίας Καλλιτεχνών (Artist Residency Programs) στο εξωτερικό. 

Στόχος του Σχεδίου είναι η ενθάρρυνση της κινητικότητας των καλλιτεχνών στον Ευρωπαϊκό και διεθνή χώρο, μέσω της συμμετοχής τους σε Προγράμματα Φιλοξενίας που μπορεί να περιλαμβάνουν έρευνα, εργαστήρια, σεμινάρια, διαλέξεις, open studios, την ανάπτυξη ατομικού ή ομαδικού δημιουργικού έργου, την παρουσίαση εκθέσεων κ.ά. 

Γενικότερα, το Σχέδιο TRANSIT στοχεύει στην ενθάρρυνση της δικτύωσης και ανάπτυξης συνεργασιών των καλλιτεχνών στο εξωτερικό, την προώθηση της καλλιτεχνικής έρευνας και παραγωγής, τη διασύνδεση των τοπικών πρακτικών με το διεθνή χώρο και κατ’ επέκταση τον περαιτέρω εμπλουτισμό και διεύρυνση της τοπικής καλλιτεχνικής σκηνής, μέσω του διαλόγου και των ανταλλαγών. 

Ως προθεσμία υποβολής των αιτήσεων ορίζεται η Παρασκευή, 31η Μαρτίου 2023.  Η προθεσμία αυτή θα καλύπτει και τις περιπτώσεις Προγραμμάτων που ξεκινούν κατά το 1ο τρίμηνο του έτους.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθεύονται το έντυπο υποβολής αίτησης από το Διαδίκτυο, μέσω του συνδέσμου (www.moec.gov.cy /politistikes_ypiresies/programmata.html).        

Επικοινωνία:

Υποδοχή, Τ: 22809800

[email protected] , Τ: 22809814

[email protected] , Τ: 22809815 

 (ΕΠ/ΕΧΡ)

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο