Προτάσεις Αβέρωφ Νεοφύτου προς τον Υπουργό Γεωργίας για στήριξη των αγροτών

3 μήνες πριν
ΝΕΑ ΚΥΠΡΟΣ | 
Τρι, 29 Μαρ 2022

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin Share on Email

Τις γενικότερες προκλήσεις αλλά και τις επιπτώσεις από τα καιρικά φαινόμενα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες, συζήτησε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου με τον Υπουργό Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστα Καδή στην παρουσία και εκπροσώπων του Παναγροτικού Συνδέσμου.

Ο κ. Νεοφύτου, συζήτησε με τον Υπουργό τους τρόπους επιτυχούς διαχείρισης των προκλήσεων αυτών και, προς την κατεύθυνση αυτή, κατέθεσε συγκεκριμένες εισηγήσεις.

Ειδικότερα, εισηγήθηκε, πρώτον: Να μην χρεώνεται το νερό στους αγρότες όσο υπάρχει υπερχείλιση των φραγμάτων.

Δεύτερον, μηδενική χρέωση για όσους γεωργούς χρησιμοποίησαν νερό για προστασία των καλλιεργειών τους κατά τις ημέρες που αυτές απειλούνταν με καταστροφή από τον παγετό και μη υπολογισμός της ποσότητας στο ετήσιο ποσοστό τους.

Τρίτον, ο κ. Νεοφύτου εισηγήθηκε στον Υπουργό συγκεκριμένα μέτρα για περαιτέρω στήριξη του αγροτικού κόσμου, και ειδικά των γεωργών και κτηνοτρόφων, κατά την περίοδο της πρωτοφανούς και παρατεταμένης κρίσης που διανύουμε, λόγω αρχικά της πανδημίας του κορωνοϊού και των επιπτώσεων της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία στη συνέχεια.

Ο Υπουργός Γεωργίας κ. Κώστας Καδής, άκουσε με προσοχή το σύνολο των εισηγήσεων του κ. Αβέρωφ Νεοφύτου και τον ευχαρίστησε θερμά, αναφέροντας πως θα τις εξετάσει θετικά σε υπηρεσιακό επίπεδο με τους αρμόδιους λειτουργούς του Υπουργείου Γεωργίας και ακολούθως θα παρουσιάσει σχετικές εισηγήσεις ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Υπουργικού Συμβουλίου, για λήψη των κατάλληλων αποφάσεων.

29.3.2022

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο