Πρόγνωση και τάση καιρού μέχρι το τέλος του μήνα – Ανανεωμένες προγνώσεις στις Τοποθεσίες

4 μήνες πριν
ΝΕΑ ΚΥΠΡΟΣ | 

Συνεχίζει το χειμερινό σκηνικό το επόμενο διάστημα αφού η περιοχή μας θα επηρεαστεί από διαδοχικές διαταραχές και νέα ψυχρή εισβολή, η οποία θα έχει διάρκεια.

Στις προγνώσεις στις Τοποθεσίες θα προσέξετε ότι νέα διαταραχή θα επηρεάσει αύριο Σάββατο την περιοχή μας ενώ την Κυριακή, πιο ψυχρή αέρια μάζα και πολύ ισχυρό έως σφοδρό και παροδικά έως θυελλώδες δυτικό ρεύμα αέρα θα επηρεάσουν την περιοχή μας. Την ίδια ώρα αναμένονται τοπικές βροχές/χιόνια κυρίως αργά το απόγευμα και βράδυ. Την Δευτέρα, ο ψυχρός καιρός θα συνεχίσει ενώ νέα επιδείνωση του καιρού φαίνεται από το βράδυ της Δευτέρας και κατά τη διάρκεια της Τρίτης – Τετάρτης με κατά διαστήματα βροχές και χιόνια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση την Τρίτη και την Τετάρτη και θα κυμαίνεται σε επίπεδα αρκετά πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή. Σημαντική βελτίωση του καιρού φαίνεται με τα μέχρι στιγμής δεδομένα από την Πέμπτη ενώ μέχρι και το τέλος του μήνα, συνεχίζουν να παρουσιάζονται κάποιες ημέρες κάποιες μικρές πιθανότητες βροχής με τη θερμοκρασία να σημειώνει σταδιακά άνοδο.

Aύριο Σάββατο, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος και στο δυτικό 1/2 του νησιού κυρίως συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος με τοπικές βροχές κυρίως στο δυτικό/νοτιοδυτικό 1/2 του νησιού. Σταδιακά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα αρχίσουν να γενικεύονται στο δυτικό/νοτιοδυτικό 1/2 του νησιού και προοδευτικά κατά το δεύτερο μισό της ημέρας θα αρχίσουν να επεκτείνονται και στο υπόλοιπο νησί. Τα φαινόμενα στο δυτικό/νοτιοδυτικό 1/2 του νησιού και στα ορεινά/ημιορεινά θα είναι πιο συχνά σε σχέση με το υπόλοιπο νησί. Τα φαινόμενα από τα περίπου 1500 μέτρα και άνω θα είναι υπό την μορφή χιονιού, με χιονοστρώσεις από τα περίπου 1600 μέτρα και άνω. Οι χιονοπτώσεις το απόγευμα θα είναι κατά διαστήματα πυκνές. Κατά τις βραδινές ώρες, ο καιρός θα είναι αρχικά ά&sigma...

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο