Πρόεδρος Ιταλίας προς Τορναρίτη: Η Τουρκία οφείλει να εφαρμόσει απαρέγκλιτα τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας

1 μήνα πριν
ΝΕΑ ΚΥΠΡΟΣ | 
Τετ, 27 Απρ 2022

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin Share on Email

Κατά τις σημερινές εργασίες του 2ου  Μέρους της Συνόδου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Συναγερμού και επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπίας στη Συνέλευση, κ. Νίκος Τορναρίτης, απηύθυνε ερώτηση προς τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας κ. Sergio Mattarella, ο οποίος προσφώνησε την Ολομέλεια της Συνέλευσης, ως εκπρόσωπος της τρέχουσας Ιταλικής Προεδρίας στην Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης.                                            

Ο κ. Τορναρίτης επισήμανε ότι ορισμένα κράτη-μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης, τα οποία είναι επίσης μέλη του ΝΑΤΟ, και υποψήφια για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως η Τουρκία, δεν συμμετέχουν και, προφανώς, δεν έχουν καμία πρόθεση να συμμετάσχουν στις συλλογικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσική Ομοσπονδία συνεπεία της εισβολής της στην Ουκρανία.

Ο κ. Τορναρίτης ζήτησε να πληροφορηθεί την άποψη του Ιταλού Προέδρου για το αν η λογική των δύο μέτρων και δύο σταθμών που ακολουθεί η διεθνής κοινότητα, όσον αφορά τη Ρωσία αφενός και την Τουρκία αφετέρου, η οποία επιλέγει να μην εφαρμόζει τις προβλεπόμενες κυρώσεις προς ίδιον όφελος, εξυπηρετεί τον στόχο της ειρήνης και δεν βλάπτει την αποτελεσματικότητα των κυρώσεων κατά της Ρωσίας. Στην απάντησή του ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας, κ. Mattarella διαβεβαίωσε για την προσήλωση της χώρας του στην καθολική εφαρμογή των κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

Κάλεσε ταυτόχρονα όλες τις υπό ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση χώρες, περιλαμβανομένης της Τουρκίας, να εφαρμόσουν απαρέγκλιτα τις κυρώσεις και να ευθυγραμμιστούν πλήρως με τις σχετικές αποφάσεις της Ένωσης.

27.4.2022

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο