Πόσες φορές πρέπει να θρηνήσουμε θύματα πριν αναλάβουν οι ιθύνοντες τις ευθύνες τους;

10 μήνες πριν
ΝΕΑ ΚΥΠΡΟΣ | 

Με αφορμή το νέο θανατηφόρο δυστύχημα στον Ακάμα με όχημα τύπου buggy, έχει ξεκινήσει εκ νέου συζήτηση για την οικτρή κατάσταση του οδικού δικτύου στην χερσόνησο του Ακάμα.

Ο Αντρέας Ευλαβής, Επαρχιακός Γραμματέας Πάφου του Κινήματος δήλωσε τα εξής: «Η επικινδυνότητα ειδικά στον συγκεκριμένο δρόμο από τα Λουτρά της Αφροδίτης μέχρι την Φοντάνα Αμορόζα είναι σε όλους γνωστή. Παλαιότερα υπήρχε μπάρα στο σημείο και είχαν πρόσβαση μόνο οι κτηνοτρόφοι, το Τμήμα Δασών και οι επισκέπτες που περπατούσαν ανενόχλητοι. Εδώ και χρόνια όμως έγινε ξέφραγο αμπέλι και οι ορδές των τετράτροχων μοτοσικλετών και των buggy κυκλοφορούν ανενόχλητες.

Υπενθυμίζουμε πως στον δρόμο έχει ήδη γίνει μεγάλη διαπλάτυνση που χαρακτηρίζεται από προχειρότητα και την οποία καταγγείλαμε εξ αρχής. Κάποιοι, χωρίς καμία μελέτη, έστειλαν τις μπουλντόζες στον Ακάμα και με το πρόσχημα της διαπλάτυνσης του μη εγγεγραμμένου αγροτικού δρόμου, άφησαν πίσω τους μια τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή. Η διάβρωση μεγάλου μέρους του δρόμου, στο σημείο όπου έγινε η λεγόμενη διαπλάτυνση δείχνει το μέγεθος της προχειρότητας. Δυστυχώς ένα νέο θανατηφόρο δυστύχημα στον εν λόγω δρόμο ήταν απλά θέμα χρόνου… Τονίζουμε πως εδώ και χρόνια ο Ακάμας κυριολεκτικά καταστρέφεται από τις γουρούνες και τα buggy σε όλη του την έκταση.

Οι εξόφθαλμες παρανομίες στην περιοχή δυστυχώς περνούν απαρατήρητες από όλους. Τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα επιβάλλουν με τον τρόπο τους την κυριαρχία τους στην περιοχή. Στον βωμό της όποιας ούτω καλούμενης ανάπτυξης δεν μπορούμε να δεχθούμε κι άλλα οικολογικά εγκλήματα, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για τον Ακάμα.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θεωρούμε επιτακτική ανάγκη να τεθεί σε ισχύ πρώτα το Διαχειριστικό Σχέδιο του Ακάμα, καθώς στόχος μας είναι η προστασία της φύσης και έπειτα να προχωρήσει ο σχεδιασμός του Τοπικού Σχεδίου  για τον Ακάμα που αφορά την οικιστική ανάπτυξη».

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο