Πορτοκαλί προειδοποίηση από Kitasweather για μεμονωμένες ισχυρές ή/και ακραίες καταιγίδες με μεγάλο χαλάζι και ριπαίους ανέμους

2 μήνες πριν
ΝΕΑ ΚΥΠΡΟΣ | 

Πορτοκαλί προειδοποίηση για μεμονωμένες ισχυρές ή/και ακραίες καταιγίδες κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού και νότια!!!

Τοπικές καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν το νησί, εκ των οποίων κάποιες από αυτές θα είναι ισχυρές ή/και ακραίες κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού και νότια. Οι συνθήκες της ατμόσφαιρας, κατά τις ώρες που θα επηρεαστούμε από καταιγίδες, θα υποστηρίζουν την εκδήλωση κυρίως πολυκυτταρικών καταιγίδων. Οι κίνδυνοι που προκείπτουν από τέτοιου είδους καταιγίδες είναι οι ισχυρές βροχοπτώσεις, αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα, πολύ ισχυροί ριπαίοι άνεμοι και χαλάζι με διάμετρο έως 3 εκατοστά. Σε περίπτωση μεμονωμένης καταιγίδας, είναι πολύ πιθανό αυτή να είναι υπερκυτταρική. Και σε αυτή την περίπτωση οι κίνδυνοι είναι οι ισχυρές βροχοπτώσεις, αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα, πολύ ισχυροί ριπαίοι άνεμοι και χαλάζι, το οποίο όμως μπορεί να έχει διάμετρο μεγαλύτερη από 3 εκατοστά. Επίσης, σε υπερκυτταρική καταιγίδα δεν αποκλείεται να παρατηρηθεί ανεμοστρόβιλος. Τοπικά, οι ποσότητες βροχής στα ορεινά/ημιορεινά πιθανόν να φτάνουν ή και να υπερβαίνουν τα 65 χιλιοστά σε διάστημα 1 ώρας ενώ στο εσωτερικό και παράλιες περιοχές πιθανόν να φτάνουν ή και να υπερβαίνουν τα 50 χιλιοστά σε διάστημα 1 ώρας.

Λόγω των ισχυρών καιρικών φαινομένων που αναμένεται να επηρεάσουν τοπικά το νησί, ενδέχεται να δημιουργηθούν προβλήματα κυρίως στο οδικό δίκτυο λόγω συσσώρευσης νερού ή και χαλαζιού στο οδόστρωμα καθώς και πιθανόν κατολισθήσεων, μεμονωμένες πλημμύρες, διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, καταστροφές σε γεωργικές καλλιέργειες και περιουσίες, ενώ το κοινό καλείται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό για να μη θέσει τον εαυτό του σε κίνδυνο.

Ισχύει από: 02:00 Τ.Ω, 29/11/2022. Μέχρι 07:00 Τ.Ω, 29/11/2022