Πλησιάζει το 65% η συνολική πληρότητα φραγμάτων – Αναμένονται νέες υπερχειλίσεις

4 μήνες πριν
ΝΕΑ ΚΥΠΡΟΣ | 

Η εισροή νερού στα φράγματα το τελευταίο 24ωρο ανήλθε στα 1.749 Ε.Κ.Μ νερού. Από την 1η του Οκτώβρη μέχρι σήμερα, η συνολική εισροή ήταν 54.680 Ε.Κ.Μ νερού. Η συνολική πληρότητα των φραγμάτων ανέβηκε στο 64.7% σήμερα Παρασκευή από το 64.1% που ήταν μέχρι την Πέμπτη (20/01) ενώ την αντίστοιχη περσινή ημέρα ήταν στο 74.1%.

Η μέχρι στιγμής συνολική εισροή για μήνα Ιανουάριο είναι η 4η καλύτερη της τελευταίας δεκαετίας ενώ ο Ιανουάριος θα περάσει ως ο 3ος καλύτερος της τελευταίας δεκαετίας μέχρι τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας. Την ίδια ώρα, υπερχείλισε το φράγμα Ξυλιάτου εχθές ενώ αναμένεται και η υπερχείλιση του φράγματος της Αργάκας μέχρι το Σ/Κ. Επίσης, με βάση την πληρότητα του φράγματος των Λευκάρων (94.1%), είναι δεδομένη πλέον η υπερχείλιση του αφού η περιοχή μας θα επηρεαστεί από νέες διαταραχές το επόμενο διάστημα, με πιθανότερο σενάριο να υπερχειλίσει τις τελευταίες ημέρες αυτού του μήνα.

Εκτιμούμε πως οι εισροές αυτού του 24ώρου θα είναι ελαφρώς πιο μειωμένες ενώ μέσα στο Σ/Κ με τη νέα διαταραχή που αναμένεται, η συνολική εισροή θα αυξηθεί ξανά.

Μιλώντας και με τον τεχνικό μηχανικό Α’ τάξης του ΤΑΥ κ. Μάριο Χατζηκωστή αναμένεται να πάρουμε την πληρότητα του αρχικού στόχου του 75% για να είμαστε εξασφαλισμένοι από αποθέματα νερού για την φετινή και την επόμενη χρονιά.

invito

H κεντρική εικόνα είναι από το φράγμα Ξυλιάτου χθες Πέμπτη και η φωτογραφία τραβήχτηκε από τον Raphael Michaelides.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο