Πασχαλινό μήνυμα Δημοκρατικού Συναγερμού

2 μήνες πριν
ΝΕΑ ΚΥΠΡΟΣ | 
Παρ, 22 Απρ 2022

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin Share on Email

Γιορτάζουμε και φέτος το άγιο Πάσχα και τη θυσία του Θεανθρώπου με κατάνυξη και άκρατο σεβασμό και με την παρηγορία της σκέψης ότι μετά τη σταύρωση επέρχεται η Ανάσταση. 

Έχοντας και φέτος ακολουθήσει την εβδομάδα των Παθών, αντλούμε δύναμη από το παράδειγμα της ταπείνωσης και της πίστης που οδηγεί στο δρόμο της σωτηρίας και της αναγέννησης στο φως, τον οποίο άνοιξε με το παράδειγμα Του ο Κύριος Ιησούς Χριστός. Πάγια οφειλή όλων μας θα πρέπει να είναι το  παράδειγμα αυτό να εμπνεύει και να δείχνει τον δρόμο στον δημόσιο βίο αλλά και στη συμπεριφορά όλων μας


Ελπίδα μας είναι όπως τα μηνύματα της ειρήνης και της αγάπης που γιορτάζουμε
και φέτος όπως και κάθε Πάσχα να γίνουν και βίωμα ολόκληρης της ανθρωπότητας, ιδιαίτερα μέσα στους ταραγμένους καιρούς και του πολέμου που βιώνουμε πάλι στην Ευρώπη, ώστε η συναίνεση και η ειρηνική συμβίωση να γίνουν πάλι κτήμα και καθημερινότητα των πολιτών. 

Στα πλαίσια άλλωστε αυτά που εμφορούνται παράλληλα από τηναναλλοίωτη πίστη μας στην ειρήνη, στη συμφιλίωση και στον σεβασμό προχωράμε για να πετύχουμε και τον εθνικό μας στόχο για μια επανενωμένη Κύπρο με ευημερία, συνεννόηση και ασφάλεια για όλους τους πολίτες της. Ένα κράτος δικαίου και πρόνοιας με πλαίσιο και εγγύηση τις αρχές και αξίες τηςΕυρωπαϊκής Ένωσης.

Με αυτή την προσδοκία και τη βαθιά πίστη ότι τον Γολγοθά διαδέχεται η Ανάσταση, ο Δημοκρατικός Συναγερμός εύχεται στον κυπριακό ελληνισμό.

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα.

22.4.2022 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο