Παρέμβαση της βουλεύτριας κας Μαρίνας Νικολάου στην 11η Συνάντηση των Κοινοβουλίων Ασίας και Ευρώπης

2 μήνες πριν
ΝΕΑ ΚΥΠΡΟΣ | 

Παρέμβαση της βουλεύτριας κας Μαρίνας Νικολάου στην 11η Συνάντηση των Κοινοβουλίων Ασίας και Ευρώπης

Η βουλευτής κα Μαρίνα Νικολάου, μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, συμμετείχε σήμερα διαδικτυακά στην 11η Συνάντηση των Κοινοβουλίων Ασίας και Ευρώπης, με τίτλο «Η ενίσχυση της κοινοβουλευτικής συνεργασίας για την ειρήνη και την αειφόρο ανάπτυξη εν καιρώ πανδημίας και μετά», την οποία διοργάνωσε το Κοινοβούλιο της Καμποτίας.

Σε παρέμβασή της, η κα Νικολάου ανέφερε ότι η σημασία του ρόλου των Κοινοβουλίων στην προώθηση της ειρήνης έγκειται τόσο στην ενθάρρυνση της συνεργασίας και αλληλοκατανόησης μεταξύ λαών, όσο και στη συμβολή τους στην προάσπιση των αρχών και αξιών του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών. Ιδιαίτερα ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, υπογράμμισε η κα Νικολάου, είναι εξέχουσας σημασίας για τον λαό της Κύπρου, του οποίου τα ανθρώπινα δικαιώματα καταπατούνται από το 1974, ως αποτέλεσμα της τουρκικής εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής τμήματος του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στόχος, τόνισε η κα Νικολάου, είναι η επανένωση της Κύπρου, ώστε να μπορέσει να διαδραματίσει πλήρως και αποτελεσματικά τον ρόλο της ως γέφυρα ειρήνης, σταθερότητας και ευημερίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και ευρύτερα. Σε αυτό το πλαίσιο, σημείωσε η κα Νικολάου, εμπίπτει η ενεργός δράση της Βουλής των Αντιπροσώπων για την εγκαθίδρυση και περαιτέρω ενίσχυση κοινοβουλευτικών ανταλλαγών και συνεργασιών μεταξύ της Κύπρου και χωρών που μοιράζονται τις ίδιες αρχές και αξίες, προς όφελος των λαών τους.

Η κα Νικολάου εξήρε τη σημασία του συγκεκριμένου φόρουμ διαλόγου, ως έμπρακτη ένδειξη της κοινής βούλησης των Κοινοβουλίων Ασίας και Ευρώπης για συλλογική αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων, στη βάση της αλληλεγγύης και μέσω της συνεργασίας, περιλαμβανομένης της τρέχουσας πανδημίας και των πολύπλευρων συνεπειών της. Πρέπει, τόνισε η κα Νικολάου, τα Κοινοβούλια να διασφαλίσουν ότι, στην προσπάθεια για οικονομική ανάκαμψη, η υγεία, η ασφάλεια και η ευημερία των πολιτών, ειδικότερα των πιο ευάλωτων ομάδων, αποτελούν ύψιστες προτεραιότητες.

(ΑΦ)

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο