Παραπλανούν τον λαό οι ενδοτικοί προς την Τουρκία

1 χρόνο πριν
ΝΕΑ ΚΥΠΡΟΣ | 

Η κυβέρνηση και οι συνοδοιπόροι της, λάτρεις της “ΔΔΟ με πολιτική ισότητα”,  την οποίαν έχουν παραχωρήσει στην Τουρκία εδώ και δεκαετίες, παραπλανούν ξανά τον λαό ψευδόμενοι για εντατική προσπάθεια ενημέρωσης των μελών του Σ.Α. του ΟΗΕ, της ΕΕ και άλλων χωρών, και απειλούν την Τουρκία ότι δεν θα πάνε στην επόμενη φάση της εξευτελιστικής για την ΚΔ πενταμερούς της Γενεύης αν η κατοχική χώρα …προχωρήσει σε νέα τετελεσμένα.

Αρκετά διασυρθήκαμε στην Γενεύη.

Είπαν στον λαό ότι θα έδιναν τεκμηριωμένες απαντήσεις στην Τουρκία για την απαίτηση λύσης δύο κρατών. Πιστέψαμε ότι το έπραξαν , μέχρι που ακούσαμε τον Κυβερνητικό εκπρόσωπο αμέσως μετά την επιστροφή από την Γενεύη να δηλώνει ότι τώρα ετοιμάζεται το “τεκμηριωμένο κείμενο”.

Ήδη η απαίτηση της Τουρκίας για δύο κράτη θέτει ζήτημα άμεσης αποχώρησης από την άθλια πενταμερή. Και ανασυγκρότησης προς αντιμετώπιση του σχεδίου Β’ της Άγκυρας που τέθηκε ήδη σε εφαρμογή. Δεν θα περιμένουν τους εμπειρογνώμονες του Προέδρου της ΚΔ να τεκμηριώσουν τις απαντήσεις μας. 

Οι παληκαρισμοί αυτών που έκαναν συνεχώς παραχωρήσεις στην Τουρκία πριν καν οι Τούρκοι τις ζητήσουν, είναι αστείοι. Τους πήραν χαμπάρι εχθροί και φίλοι, ΕΕ, Εγγλέζοι, ΟΗΕ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ το παραμικρό.

Ζουν στην ψευδαίσθηση ότι οι Τούρκοι θα υποχωρήσουν στη συνομοσπονδία από τα δύο κράτη, και στην υποχώρηση αυτοί θα προσφέρουν την αποκεντρωμένη ομοσπονδία. Αυτό είναι μεγαλεπήβολο σχέδιο Προεδρικού, εμπειρογνωμόνων, ΑΚΕΛ ,  ΔΗΣΥ και λοιπών εμμονικών της λύσης χθες. Και πως μετά την πρόταση για αποκεντρωμένη ομοσπονδία, θα μας προκύψουν οι γεφυρωτικές προτάσεις του ΗΒ που …θα μας σώσουν από την διχοτόμηση.

Όσον αφορά τις Βρυξέλλες,  η υπόθεση μας έχει χαθεί από καιρό. Οι ίδιοι φανατικοί της Διζωνικής, πολεμούσαν με λύσσα όποιον έλεγε στους “εταίρους” μας ότι το Κυπριακό είναι ζήτημα εισβολής και παράνομης κατοχής και όχι διασυνοριακές διαφορές βορείων και νοτίων. Ισχυρίζονται ότι θα διασώσουν την ΚΔ.

Αλλά αν ήθελαν να υπερασπιστούν την Κυπριακή Δημοκρατία δεν θα πήγαιναν στην πενταμερή ως “διοίκηση του νότου”.

Οι διαχρονικές θέσεις της Αλληλεγγύης για την επίλυση του Κυπριακού “bottom up”,  δηλαδή πρωταρχικά με κατοχύρωση των δικαιωμάτων του Κυπριακού Λαού και όχι με τον ακρωτηριασμό τους για να χωρέσουν στους όρους ΔΔΟ, αποδεικνύεται πέρα για πέρα ορθή!

Αυτοί που συνεχώς ενέδιδαν στον εισβολέα δεν μπορούν να διαπραγματευτούν το Κυπριακό!

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΤΡΙΤΗ 4 ΜΑΪΟΥ 2021

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο