Όχι Στο Ασφαλτικό Εργοστάσιο Κόσιης – Αραδίππου

6 μήνες πριν
ΝΕΑ ΚΥΠΡΟΣ | 

Συνάντηση με εκπροσώπους της Ομάδας Πολιτών «Όχι στο Ασφαλτικό Κκόσιης – Αραδίππου», είχε το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Παράταξης, κ. Μάριος Καρογιάν, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στη Λευκωσία.

Ο κύριος Καρογιάν για ακόμη μια φορά επανέλαβε τη στήριξη της Δημοκρατικής Παράταξης στα δίκαια αιτήματα των επηρεαζόμενων κατοίκων της περιοχής για διαβίωση σε ένα υγιές και ασφαλές περιβάλλον, και τόνισε ότι «απαιτούμε να ακολουθηθούν οι ευρωπαϊκές οδηγίες για όλες τις απαραίτητες περιβαλλοντικές και άλλες μελέτες, πριν ληφθούν αποφάσεις για μετακίνηση των συγκεκριμένων εργοστασίων».

Ο κ. Καρογιάν σημείωσε ότι η συγκεκριμένη περιοχή είναι ήδη βεβαρημένη από άλλες βαριές βιομηχανίες αλλά και τοξικούς πασσάλους της ΑΗΚ, ενώ παράλληλα γειτνιάζει με ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα Natura στην επαρχία Λάρνακας.

«Η μεταφορά ενός τόσο σημαντικού προβλήματος από μια τοπική κοινωνία σε άλλη, δεν μπορεί να είναι η ορθή λύση», είπε ο κύριος Καρογιάν και πρόσθεσε ότι «η Υγεία είναι υπέρτατο αγαθό και οφείλουμε να τη διαφυλάττουμε».

Από πλευράς τους, οι εκπρόσωποι της Ομάδας Πολιτών, κ. Ανδρέας Καμπανέλλας και κ. Μαρία Μάτση εκδήλωσαν την τεράστια αγωνία των επηρεαζόμενων κατοίκων για την υγεία των ιδίων και των παιδιών τους, και ευχαρίστησαν τον κύριο Καρογιάν για την υποστήριξη των αιτημάτων τους.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
10 ΜΑΪΟΥ 2021

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο