Ο Υπουργός Εργασίας θα υπογράψει Μνημόνιο Συνεργασίας για παραχώρηση δικαιωμάτων χρήσης του Πληροφοριακού Συστήματος ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ, στην Ελλάδα

2 μήνες πριν
ΝΕΑ ΚΥΠΡΟΣ | 

Ο Υπουργός Εργασίας θα υπογράψει Μνημόνιο Συνεργασίας για παραχώρηση δικαιωμάτων χρήσης του Πληροφοριακού Συστήματος ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ, στην Ελλάδα

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Ελλάδας για προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων, καθώς και για να καταπολεμηθεί η αδήλωτη και υποδηλωμένη εργασία, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Κυριάκος Ι. Κούσιος μεταβαίνει στην Ελλάδα για να υπογράψει αύριο, 30 Σεπτεμβρίου 2022, σχετικό Μνημόνιο με τον αντίστοιχο Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Ελλάδας κ. Κώστα Χατζηδάκη.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας θα αφορά στην παραχώρηση δικαιωμάτων χρήσης του Πληροφοριακού Συστήματος ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ, το οποίο θεωρείται ένα από τα πλέον εξελιγμένα συστήματα στην αγορά εργασίας. Αφορά λογισμική εφαρμογή η οποία μπορεί να παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο όλες τις ροές μισθωτής εργασίας και προσφέρει  τη δυνατότητα καταγραφής βασικών όρων εργοδότησης όπως μισθό, ώρες εργασίας, εβδομαδιαία ημεραργία, κτλ.

Δίνεται έτσι η ευκαιρία παρακολούθησης της αγοράς εργασίας από τους αρμόδιους επιθεωρητές, αλλά και στους ίδιους τους εργαζόμενους να παρακολουθούν την τήρηση των όρων εργοδότησης τους απευθείας μέσα από το Σύστημα, χωρίς να χρειάζονται να μεταβαίνουν στα Επαρχιακά Γραφεία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

(ΕΚ)

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο