Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Αναφοράς στο Παραλίμνι

1 χρόνο πριν
ΝΕΑ ΚΥΠΡΟΣ | 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Αναφοράς στο Παραλίμνι

Τις ευγνώμονες ευχαριστίες της Πολιτείας, αλλά και του ιδίου προσωπικά εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προς το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Αναφοράς, στο Παραλίμνι, αλλά και προς όλους τους Λειτουργούς Υγείας για τη συμβολή τους στην επιτυχή διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Μιλώντας στο προσωπικό του Νοσοκομείου Αναφοράς, στο Παραλίμνι, κατά τη διάρκεια σημερινής επίσκεψης του στο Νοσοκομείο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «απευθύνομαι σήμερα στο διευθυντικό, στο ιατρικό προσωπικό, στους Λειτουργούς Υγείας γενικά, με ιδιαίτερη τιμή πραγματικά, εκφράζοντας τις ευγνώμονες ευχαριστίες της Πολιτείας, τις ευγνώμονες ευχαριστίες του ιδίου για ό,τι μέχρι σήμερα έχετε προσφέρει έτσι που να κάνετε τη χώρα μας να είναι περήφανη».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι στα Νοσοκομεία Αναφοράς βρίσκονται οι ήρωες της πρώτης γραμμής, τονίζοντας ότι «το νιώθω πάρα πολύ έντονα, και πραγματικά την ίδια ώρα νιώθω και υπερηφάνεια για το έργο που εσείς επιτελέσατε και που δώσατε το δικαίωμα στη χώρα μας να είναι η δεύτερη από πλευράς μειωμένων θανάτων σε ολόκληρη την Ευρώπη, να είναι τρίτη σε θέματα εμβολιασμού, να είναι πρώτη σε θέματα ελέγχου, να είναι από τις ελάχιστες χώρες που έχουν διαχειριστεί κατά τον καλύτερο τρόπο την πανδημία. Αρκεί να σκεφτείτε πως, χάρη στις δικές σας προσπάθειες, ο μέσος όρος lockdown στην Ευρώπη είναι 120 τόσες μέρες, στην Κύπρο είναι μόλις 61 μέρες. Και αυτό έχει μεγάλη σημασία.

Είναι χάρη στις δικές σας προσπάθειες, στην αυτοθυσία σας, και ο μεγαλύτερος τίτλος τιμής για σας είναι τα καλά λόγια που ακούγονται από όσους έχετε περιθάλψει.

Ειλικρινά συγκινούμαι διότι πραγματικά οι θυσίες σας, η αυτοθυσία σας στην επιτέλεση του καθήκοντος επιτρέπει να ακούγονται τα κολακευτικότερα λόγια και για την επιστημοσύνη σας και για τη φροντίδα που έχετε επιδείξει σε όσους έχουν περάσει από το Νοσοκομείο Αναφοράς».

Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη την Επιστημονική Διευθύντρια των Νοσοκομείων Λάρνακας – Αμμοχώστου κα Αμαλία Χατζηγιάννη, και όλους ξεχωριστά, καλώντας το προσωπικό, για άλλη μια φορά, να δεχθεί «τις ευγνώμονες ευχαριστίες ολόκληρης της Πολιτείας».

(ΡΜ/ΜΓ/ΣΧ)

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο