Μόνο το ΕΛΑΜ, απ’ όλα τα κόμματα, τίμησε τον Αρχηγό της ΕΟΚΑ Γεώργιο Γρίβα Διγενή

3 μήνες πριν
ΝΕΑ ΚΥΠΡΟΣ | 

Δυναμική παρουσία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) στο ετήσιο μνημόσυνο του Αρχηγού της ΕΟΚΑ, Γεωργίου Γρίβα Διγενή, για να αποτίσει τον ελάχιστο φόρο τιμής στο άνθρωπο που ενέπνευσε τον ελληνισμό της Κύπρου, τα παλληκάρια της ΕΟΚΑ, να γράψουν την ενδοξότερες σελίδες στην ιστορία της Κύπρου.

Η μεγάλη αντιπροσωπεία της Παράταξής μας βρέθηκε αρχικά έξω από την Εκκλησία του Αγίου Νικολάου στην Λεμεσό, όπου τελέστηκε η θεία δέηση. Ακολούθως, τα μέλη μας, μαζί με πλήθος παρευρισκόμενων πορεύτηκαν προς το μνημείο του Γεωργίου Γρίβα Διγενή.

Στο χώρο του κρησφύγετου και του μνημείου, τελέστηκε τρισάγιο, ενώ στεφάνια για το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) κατέθεσε ο μοναδικός πολιτικός αρχηγός που παρευρέθηκε στο μνημόσυνο, ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ, Χρίστος Χρίστου, εκ μέρους της Επαρχιακής Λεμεσού κατέθεσε ο Πόλυς Ανωγυριάτης, ενώ εκ μέρους της Τοπικής Τροόδους κατέθεσε ο Νίκος Χρυσοστόμους.

Το ετήσιο μνημόσυνο έληξε σε στάση προσοχής και τον Εθνικό Ύμνο να δονεί την ατμόσφαιρα, θυμίζοντας σε όλους πως ακόμα υπάρχουν περήφανοι Έλληνες σε αυτό το νησί.

Το φετινό μνημόσυνο είχε ακόμη μεγαλύτερο συμβολισμό, αφού να θυμίσουμε ότι δεν πέρασαν πολλές μέρες αφότου η Βουλή των Αντιπροσώπων με ψήφους του ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΔΗΠΑ και Οικολόγους καταψήφισε σχετικό κονδύλι που αφορούσε την χορηγία προς το Ίδρυμα Μνημείου Στρατηγού Γ. Γρίβα Διγενή για ξενάγηση στο Αρχηγείο της ΕΟΚΑ, καθώς και τη δεύτερη δόση για την αγορά της οικίας Αζίνα, στην Πάφο, και τη μετατροπή της οικίας σε Μουσείο Διγενή. Παρόλο που κάποιοι θέλουν να διαγράψουν την εθνική μνήμη, ο λαός, παρά τα μέτρα, τους έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα ότι ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ.

Το Μέτωπο Νεολαίας του ΕΛΑΜ για ακόμη μια φορά μπροστά στον αγώνα.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο