Μήνυμα Υπουργού Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, για την Εργατική Πρωτομαγιά

1 χρόνο πριν
ΝΕΑ ΚΥΠΡΟΣ | 

Μήνυμα Υπουργού Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, για την Εργατική Πρωτομαγιά

Με την ευκαιρία της συμβολικής αυτής μέρας, η οποία γιορτάζεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά σε συνθήκες πανδημίας, τιμούμε τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους. Το δικαίωμα στην απασχόληση και στις αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας σε συνδυασμό με το σεβασμό στους νόμους που διέπουν την εργασία είναι εκ των ων ουκ άνευ για τη διατήρηση της εργατικής ειρήνης και την επίτευξη μιας υγιούς και ευημερούσας κοινωνίας.

Οι τελευταίοι 14 μήνες ήταν πολύ δύσκολοι για το σύνολο της κοινωνίας και ιδιαίτερα για τους εργαζόμενους, είτε αφορά εργαζόμενους σε νοσοκομεία και όλους όσους εργάζονται για την προστασία της υγείας μας, είτε αφορά εργαζόμενους σε ουσιώδεις υπηρεσίες και υπηρεσίες που εξυπηρετούν το κοινό, είτε αφορά εργαζόμενους σε τομείς οικονομικής δραστηριότητας που επηρεάστηκαν σε πολύ μεγάλο βαθμό από τις συνέπειες της πανδημικής κρίσης.

Μέσα από αυτές τις συνθήκες, η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων έχουν θέσει σε ύψιστη προτεραιότητα την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας στην αγορά εργασίας και τις εργασιακές σχέσεις, με την ουσιαστική στήριξη των εισοδημάτων των εργαζομένων καθώς και τη συγκράτηση και αναχαίτιση της ανεργίας μέσω σειράς εξειδικευμένων Σχεδίων και νομοθετικών πρωτοβουλιών.

Παράλληλα, σε συνεννόηση με όλους τους κοινωνικούς εταίρους αντιμετωπίζονται τα οποιαδήποτε ζητήματα προκύπτουν μέσα από τον διάλογο και τη συνεργασία, όπως άλλωστε πράττουμε και όλα τα προηγούμενα χρόνια. Στόχος της Κυβέρνησης και του Υπουργείου είναι να μην επηρεαστούν με αρνητικό τρόπο τα οποιαδήποτε δικαιώματα των εργαζομένων και σε αυτό το πλαίσιο επεκτείνεται η ήδη ισχυρή στήριξη τόσο για τους εργαζόμενους αλλά και για τις επιχειρήσεις που έχουν επηρεαστεί από την πανδημία.

Η εφαρμογή της Νομοθεσίας που είχε ετοιμάσει και καταθέσει η Κυβέρνηση αναφορικά με την Ενιαία Υπηρεσία Επιθεωρήσεων, η οποία έχει τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Δεκεμβρίου 2020, συνδράμει σε μεγάλο βαθμό στις προσπάθειες του Υπουργείου για τον χειρισμό των θεμάτων αυτών και για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Σας διαβεβαιώνω ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με συνέπεια και αίσθημα υψηλής κοινωνικής ευθύνης για την υλοποίηση του οράματος μιας δίκαιης, παραγωγικής και ευημερούσας κοινωνίας και την προστασία του ανθρώπινου δικαιώματος της εργασίας.

Τιμούμε τους εργαζόμενους και θα συνεχίσουμε να προασπίζουμε τα δικαιώματά τους.

Καλή Πρωτομαγιά!

------------------------ 

ΜΠ/ΕΙ

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο