Μετάβαση του Υπουργού Εξωτερικών στις Βρυξέλλες για συμμετοχή στις εργασίες του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων

4 ημέρες πριν
ΝΕΑ ΚΥΠΡΟΣ | 

Μετάβαση του Υπουργού Εξωτερικών στις Βρυξέλλες για συμμετοχή στις εργασίες του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Χριστοδουλίδης μεταβαίνει απόψε στις Βρυξέλλες, όπου αύριο, Τρίτη (23/11), θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο πλαίσιο των εργασιών του Συμβουλίου, οι συμμετέχοντες Υπουργοί αναμένεται ότι θα αρχίσουν την προετοιμασία για το προσεχές Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Δεκεμβρίου, ενώ παράλληλα θα κληθούν να υιοθετήσουν Συμπεράσματα αναφορικά με την ενίσχυση της ετοιμότητας και της ικανότητας της ΕΕ για αντιμετώπιση μελλοντικών κρίσεων, καθώς και για ενδυνάμωση της ανθεκτικότητας.

Περαιτέρω, θα διεξαχθεί ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με τη Διεύρυνση και τη Διαδικασία Σταθεροποίησης και Σύνδεσης, και για τις όποιες προοπτικές υπάρχουν για πρόοδο σε συναφή ζητήματα μέχρι το τέλος του έτους, σε συνέχεια των σχετικών συζητήσεων που έλαβαν χώρα κατά το πρόσφατο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων καθώς και της κυκλοφορίας του Πακέτου Διεύρυνσης για το έτος 2021. 

Τέλος, θα συνεχιστεί ο διάλογος σε πολιτικό επίπεδο για την Ετήσια Έκθεση που αφορά σε θέματα εφαρμογής του Κράτους Δικαίου στα Κράτη Μέλη, στο πλαίσιο του οποίου θα παρουσιαστούν αύριο οι εκθέσεις της Κροατίας, της Ιταλίας, της Κύπρου, της Λετονίας και της Λιθουανίας, ενώ θα παρασχεθεί από πλευράς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ενημέρωση για την κατάσταση πραγμάτων στις σχέσεις ΕΕ-Ηνωμένου Βασιλείου, την οποία θα ακολουθήσει σχετική συζήτηση.

IK

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο