Μ. ΜΟΥΣΙΟΥΤΤΑΣ: ΥΨΙΣΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ

4 ημέρες πριν
ΝΕΑ ΚΥΠΡΟΣ | 

Η ΔΗΠΑ-Συνεργασία, εκφράζει την έντονη ανησυχία της όσον αφορά την ασφάλεια στα σχολικά λεωφορεία, μετά και το τελευταίο περιστατικό με την απώλεια εν κινήσει ελαστικών σχολικού λεωφορείου, υπογραμμίζοντας ότι τα θέματα ασφάλειας και ειδικά ασφάλειας των μαθητών μας είναι ύψιστης προτεραιότητας.

Το θέμα απασχόλησε την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Μεταφορών, στο μικροσκόπιο της οποίας τέθηκαν τα μέτρα που λαμβάνονται για την ασφάλεια στα σχολικά λεωφορεία.

Ως ΔΗΠΑ-Συνεργασία, αναφέρει ο βουλευτής της Παράταξης, Μαρίνος Μουσιούττας, μέσα από το κοινοβουλευτικό μας έργο θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες για ασφαλές μετακινήσεις παιδιών και ενηλίκων με λεωφορεία ζητώντας αυστηρότερους τεχνικούς ελέγχους στον στόλο όλων των εταιρειών και τη δημιουργία μητρώου τακτικών ελέγχων των οχημάτων από τα αρμόδια τμήματα.

Ο κύριος Μουσιούττας, ζητά όπως το Υπουργείο Μεταφορών εγκύψει στα ζητήματα δημόσιων επιβατικών μεταφορών και εφαρμόσει με αυστηρότητα τα απαραίτητα μέτρα και ελέγχους που προβλέπει η νομοθεσία.

Όσον αφορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Κέντρα Επιθεώρησης Μηχανοκίνητων Οχημάτων, η ΔΗΠΑ -Συνεργασία διά του κυρίου Μουσιούττα, χαιρετίζει τις προσπάθειες που γίνονται από το Υπουργείο και τους εμπλεκόμενους φορείς για επίλυση των προβλημάτων διαβεβαιώνοντας ότι η Παράταξη θα συμβάλει στο διάλογο με εισηγήσεις και προτάσεις.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

26 ΜΑΙΟΥ 2023

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο