Καρογιάν στον ΑΝΤ1: Νωρίς να ράβουμε κουστούμια για τις Προεδρικές

4 μήνες πριν
ΝΕΑ ΚΥΠΡΟΣ | 

Είναι μακρύς ακόμα ο δρόμος μέχρι τις Προεδρικές Εκλογές του 2023, υποστήριξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Παράταξης – Συνεργασίας, Μάριος Καρογιάν, και ξεκαθάρισε ότι οι όποιες αποφάσεις θα παρθούν μετά τον Μάρτη.

Σε παρέμβαση του στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι», υποστήριξε ότι είναι πολύ νωρίς για τη συζήτηση που κακώς, κατά την άποψη του, ξεκίνησε όσον αφορά τις Προεδρικές Εκλογές, ενώ υπογράμμισε ότι η χώρα έχει άλλες προτεραιότητες που σε καμία περίπτωση δεν αφορούν το για ποιον θα ραφτεί το κουστούμι.

«Θεωρούμε ότι αυτή η προεδρολογία είναι πρόωρη, άκαιρη, επικίνδυνη και ζημιογόνα. Ο κόσμος και το κράτος έχει άλλες προτεραιότητες. Επομένως, αν αποφασίσαμε ότι όλες οι άλλες προτεραιότητες θα πρέπει να παραμεριστούν και να αρχίσουμε να ράβουμε κουστούμια μήνες πριν τις Προεδρικές Εκλογές, θεωρώ αυτήν την προσέγγιση εσφαλμένη, αντιπαραγωγική και σίγουρα δεν βοηθά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των πολιτών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ότι, «όλοι διαπιστώνουμε ότι υπάρχει απαξίωση της πολιτικής και των πολιτικών. Αν αποφασίσαμε ότι θέλουμε να συμβάλουμε στη δημιουργία νέων ρεκόρ αποχής, μπορούμε να συνεχίσουμε την πεπατημένη».

Ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ – Συνεργασίας, εξήγησε ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να μπει σε ζυμώσεις ή επαφές για τα θέματα των Προεδρικών πριν τον Μάρτη, ενώ έστρεψε την προσοχή στις μεταρρυθμίσεις, που όπως ανέφερε, έχει ανάγκη ο κόσμος. Ο ιδανικός υποψήφιος για τον κ. Κάρογιαν, είναι ένας άνθρωπος που θα μπορεί να κάνει τομές σε αυτόν τον τόπο.

Κληθείς να σχολιάσει προς ποια κατεύθυνση θα κινηθεί το κόμμα, όσον αφορά τις όποιες πιθανές συνεργασίες για τις Προεδρικές Εκλογές του 2023, ο κ. Κάρογιαν απάντησε ότι «πάνω από εμάς και πάνω από το κόμμα μας είναι ο τόπος μας. Εξαρτάται τι θέλει ο καθένας και τι επιθυμεί να προωθήσει. Για εμάς προτεραιότητα δεν είναι να υψώσουμε την κομματική ή την προσωπική σημαία. Για εμάς σημαντικό είναι να υψωθεί η σημαία της Κύπρου».

Για την ΔΗΠΑ – Συνεργασία, σύμφωνα με τον κ. Καρογιάν, όλα όσα διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα στην πολιτική σκηνή της Κύπρου αναφορικά με τις Προεδρικές Εκλογές είναι πασαρέλα καλλιστείων.

«Ποιο είναι το όραμα, ποιο είναι το πρόγραμμα και ποια είναι τα μέσα; Όλα αυτά δεν τα βλέπω», σημείωσε.

Ερωτηθείς κατά πόσο υπάρχει ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΔΗΚΟ και τον Νικόλα Παπαδόπουλο, ο κ. Καρογιάν απάντησε ότι δεν πρόκειται να θυσιάσει το καλό του τόπου για καπρίτσια η οποιεσδήποτε επί μέρους διαφωνίες υπήρξαν κατά τη διάρκεια της πολιτικής του διαδρομής.

«Πρέπει να βάλουμε πλάτες όλοι… Εμείς δεν διατηρούμε το σύνδρομο της μικρότητας ή της εκδικητικότητας», ξεκαθάρισε, ενώ διαβεβαίωσε ότι η ΔΗΠΑ ενδιαφέρεται για εφαρμόσιμες πολιτικές και όχι για ωραία και χοντρά λόγια.

«Στο μέτρο των δυνατοτήτων μας θα είμαστε δημιουργικοί όπως πάντοτε, ώστε να συμβάλουμε έτσι που πραγματικά η Κύπρος να αντιμετωπίσει τη σοβαρή πρόκληση που έχει σε ότι αφορά τη διαχείριση του εθνικού προβλήματος και του τέλματος που βρισκόμαστε σήμερα, να αντιμετωπίσει με επάρκεια και αποτελεσματικότητα την υγειονομική, κοινωνική, οικονομική κρίση και βεβαίως να προετοιμαστεί για την μετάβαση του τόπου μας στη νέα εποχή με αργούς βηματισμούς και συλλογική διάθεση», δήλωσε.

ΠΗΓΗ: ΑΝΤ1 ΚΥΠΡΟΥ

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο