Από: ΔΗΣΥ

Συναντήσεις στην Αθήνα της Προέδρου κ. Αννίτας Δημητρίου, του Αναπληρωτή Προέδρου κ. Ευθύμιου Δίπλαρου και του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΔΗΣΥ κ. Νίκου Τορναρίτη με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Κώστα Σκρέκα και τον Υπουργό Άμυνας κ. Νίκο Δένδια

Συναντήσεις στην Αθήνα της Προέδρου κ. Αννίτας Δημητρίου, του Αναπληρωτή Προέδρου κ. Ευθύμιου Δίπλαρου και του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΔΗΣΥ κ. Νίκου Τορναρίτη με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Κώστα Σκρέκα και τον Υπουργό Άμυνας κ. Νίκο Δένδια
Δημοσιεύθηκε: Αυγούστου 02, 2023-12:44 View: 16

Στα πλαίσια της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Αθήνα η Πρόεδρος κ. Αννίτα Δημητρίου και μέλη της ηγεσίας του ΔΗΣΥ, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος κ. Ευθύμιος Δίπλαρος, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος κ. Νίκος Τορναρίτης και ο Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Γιώργος Χατζηγεωργίου, έλαβαν χώρα κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Κώστα Σκρέκα και τον Υπουργό Άμυνας κ. Νίκο Δένδια.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ενημέρωσε την κ. Δημητρίου και τα μέλη της ηγεσίας του ΔΗΣΥ για τις σημαντικές επενδύσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα κατά τη διακυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, οι οποίες αυξημένες κατά 45% συνέβαλαν, όπως τόνισε, καθοριστικά στην αύξηση του ΑΕΠ της χώρας. Παράλληλα αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις για τη διευκόλυνση και ενίσχυση της εμπορικής δραστηριότητας και στον στρατηγικό σχεδιασμό για προσέλκυση μεγάλου αριθμού ξένων μεγάλων εταιρειών οι οποίες κατήλθαν στην Ελλάδα για πρώτη φορά.

Συζητήθηκαν επίσης θέματα κοινού ενδιαφέροντος όπως η πράσινη ανάπτυξη και η κυκλική οικονομία αλλά και οι κοινές προκλήσεις και προοπτικές της ελληνικής και της κυπριακής οικονομίας, στη μετά του κορωνοϊού εποχή και σε συνάρτηση φυσικά και με τον πόλεμο στην Ουκρανία. Κοινή συνισταμένη υπήρξε το γεγονός ότι πρέπει ν’ αντιμετωπιστούν προβλήματα όπως ο πληθωρισμός και να τονωθεί περαιτέρω η οικονομική ανάπτυξη.

Συνακόλουθα κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Υπουργό Άμυνας της ελληνικής κυβέρνησης κ. Νίκο Δένδια, τέθηκαν επί τάπητος τα νέα γεωστρατηγικά δεδομένα και οι προκλήσεις όπως διαμορφώνονται και επηρεάζουν τόσο την Ελλάδα όσο και την Κύπρο αλλά και ευρύτερα την Ευρώπη και τον κόσμο μετά και τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.  

Στο πλαίσιο αυτό αναλύθηκε ο κομβικός ρόλος που καλούνται να διαδραματίσουν Ελλάδα και Κύπρος, ως διαχρονικοί πυλώνες ασφαλείας και σταθερότητας ευρύτερα στην περιοχή ενώ επαναβεβαιώθηκε η εκ μέρους της Ελλάδας αρωγή σε κάθε επίπεδο προς την αντιμετώπιση των τουρκικών απειλών και την αποτροπή τετελεσμένων στα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου.

2.8.2023

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΣΥ