Από: ΑΚΕΛ

Χαιρετισμός Κεντρικού Οργανωτικού Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Χάρη Καράμανου, στην αντιπολεμική πορεία του Παγκύπριου Συμβουλίου Ειρήνης, έξω από τις βρετανικές βάσεις

Χαιρετισμός Κεντρικού Οργανωτικού Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Χάρη Καράμανου, στην αντιπολεμική πορεία του Παγκύπριου Συμβουλίου Ειρήνης, έξω από τις βρετανικές βάσεις
Δημοσιεύθηκε: Σεπτεμβρίου 29, 2024-15:09 View: 5

Χαιρετισμός Κεντρικού Οργανωτικού Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Χάρη Καράμανου, στην αντιπολεμική πορεία του Παγκύπριου Συμβουλίου Ειρήνης, έξω από τις βρετανικές βάσεις

29 Σεπτεμβρίου 2024

75 χρόνια μετά από την Νάκπα – την καταστροφή, τον ξεριζωμό και την προσφυγιά του Παλαιστινιακού λαού – το Ισραήλ επιδόθηκε σε ένα ακόμα πόλεμο κατά των Παλαιστινίων.

360 σχεδόν μέρες συνεχούς σφυροκοπήματος της πολεμικής μηχανής του Ισραήλ κατά της Γάζας – της πολιορκημένης από το 2007 ανοιχτής φυλακής – που διέλυσε το 85% των οικοδομών, δεν άφησε σχολεία, νοσοκομεία, πανεπιστήμια, υποδομές, ο πληθυσμός είναι χωρίς νερό, τρόφιμα, φάρμακα και με την πολιομυελίτιδα να επανέρχεται, απειλώντας τα ανεμβολίαστα νήπια, απειλώντας να καταστρέψει και άλλες ζωές.

649 σελίδες ονόματα των 41000 και πλέον νεκρών βρεφών, παιδιών, γυναικών, ηλικιωμένων, αμάχων. Και σαν να μην έφταναν αυτά, έστειλαν στη Γάζα οι ισραηλινοί προχθές ένα φορτηγό με σχεδόν 90 πτώματα σε αποσύνθεση,  χωρίς τρόπο αναγνώρισης ή γνώσης του χώρου και τρόπου θανάτου και αξιοπρεπούς ταφής. Ταυτόχρονα, σφυροκοπείται η Ανατολική Ιερουσαλήμ και η Δυτική Όχθη, όπου οι έποικοι υπό την προστασία του κατοχικού ισραηλινού στρατού, ξεσαλώνουν σε επαναλαμβανόμενα πογκρόμ κατά παλαιστινιακών χωριών και πόλεων.

Φρικιαστικά εγκλήματα πολέμου, γενοκτονία ενός ολόκληρου λαού. Κανένας σεβασμός στο διεθνές δίκαιο και το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, στα ψηφίσματα του ΟΗΕ. Πλήρης παραγνώριση των αποφάσεων του διεθνούς δικαστηρίου.  Και ενώ χιλιάδες κόσμου ανά τον πλανήτη απαιτούν τερματισμό στη γενοκτονία, τα εγκλήματα, την αιματοχυσία, το Ισραήλ και η ακροδεξιά του κυβέρνηση με φασίστες υπουργούς, βρίσκει πλήρη στήριξη από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τη Γερμανία, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ. Είναι συνένοχοι όλοι στο έγκλημα και τη γενοκτονία. Μόλις προχθές, η κυβέρνηση της Αμερικής αποφάσισε να δώσει στο Ισραήλ 8,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε οπλικό εξοπλισμό και όχι μόνο, στηρίζοντας τον πόλεμο.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ, που κατά τ’ άλλα στ’ όνομα της ειρήνης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εξαπολύουν ολόκληρες επιχειρήσεις, δεν συγκινήθηκαν ούτε ακόμα και όταν το Διεθνές Δικαστήριο υπέδειξε τα εγκλήματα και τις παρανομίες του Ισραήλ.

Αυτή η ατιμωρησία και η συνενοχή έδωσε κάλυψη στο Ισραήλ να κτυπά και το Λίβανο, με αποκορύφωμα τις επιθέσεις των τελευταίων ημερών που δείχνουν επανάληψη του σεναρίου της Γάζας. Η εγκληματική κυβέρνηση του Νετανιάχου θέλει να οδηγήσει ολόκληρη την περιοχή της Μέσης Ανατολής σε γενικευμένο πόλεμο, για να εμπλακούν και οι ΗΠΑ σε ένα πόλεμο κατά του Ιράν.

Μπροστά σε αυτές τις επικίνδυνες εξελίξεις, εμείς συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για ένα ισχυρό αντιπολεμικό κίνημα.

Βρισκόμαστε εδώ, ακριβώς έξω από το αεροδρόμιο της Βρετανικής αεροπορίας στο Ακρωτήρι, γιατί από εδώ τα βρετανικά κατασκοπευτικά βοηθούν το κατοχικό Ισραήλ στη συλλογή πληροφοριών για τις «επιχειρήσεις» στη Γάζα. Γιατί από εδώ έχουν περάσει εκατοντάδες τόνων βόμβες και πολεμοφόδια προς ενίσχυση της ολικής καταστροφής της Γάζας.

Βρισκόμαστε εδώ, γιατί δεν αποδεχόμαστε τη χρησιμοποίηση του εδάφους του νησιού μας ως ορμητηρίου  πολέμου κατά άλλων λαών – για να απαιτήσουμε από τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη να δηλώσει ξεκάθαρα πως δεν αποδέχεται τη χρήση των βάσεων για να δολοφονούνται άνθρωποι. Οι στρατιωτικές βάσεις είναι άσχημο απομεινάρι της αποικιοκρατίας και πρέπει να ξηλωθούν, να φύγουν από την Κύπρο μας.

Βρισκόμαστε εδώ, γιατί δε μπορούμε να αφήσουμε την περιοχή μας να βυθιστεί στην καταστροφή.

Βρισκόμαστε εδώ, για να φωνάξουμε δυνατά: Φτάνει! Πρέπει να σταματήσουμε επιτέλους το έγκλημα, να στερέψει ο ποταμός του αίματος, να μπει τελεία στη φρίκη!

Είμαστε δίπλα στον Παλαιστινιακό λαό.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον λαό του Λιβάνου.

Καμία εμπλοκή της Κύπρου στον πόλεμο.

Απαιτούμε τερματισμό του πολέμου.

Απαιτούμε ειρήνη και ασφάλεια στην περιοχή μας και τον κόσμο.

Adblock test (Why?)

Read this on ΑΚΕΛ