Από: ΔΗΚΟ

Μόνιμα μέτρα κατά της ακρίβειας

Μόνιμα μέτρα κατά της ακρίβειας
Δημοσιεύθηκε: Σεπτεμβρίου 27, 2024-18:35 View: 4

Είναι αδιαμφισβήτητες οι δυσκολίες επιβίωσης που αντιμετωπίζουν χιλιάδες νοικοκυριά, όπως καταδεικνύονται και στα σχετικά στοιχεία που κατέγραψε η Στατιστική Υπηρεσία.

Αν μπορούσαν, θα ήταν φυσικά προτιμότερο, τα προσωρινά και έκτακτα μέτρα στήριξης, ο μηδενικός συντελεστής ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης και η επιδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος, να συνεχιστούν.

Ταυτόχρονα όμως κατανοούμε τις ασφυκτικές πιέσεις που ασκεί στην κυβέρνηση η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τον τερματισμό αυτών των προσωρινών μέτρων από τη στιγμή που τα δεδομένα της οικονομίας έχουν βελτιωθεί σημαντικά από τότε που αυτά τα μέτρα εξαγγέλθηκαν.

Είναι γι’ αυτό που ως Δημοκρατικό Κόμμα θα συζητήσουμε με τον Υπουργό Οικονομικών έτσι ώστε στον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2025 να συμπεριληφθούν επιπρόσθετα στοχευμένα μέτρα στήριξης για τους ευάλωτους συμπολίτες μας.

Υπενθυμίζεται πως για την αντιμετώπιση της ακρίβειας η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη έλαβε άμεσα μέτρα από τους πρώτους μήνες διακυβέρνησης συμπεριλαμβανομένων μεταξύ άλλων,

• Την αύξησης κατά +12% στις κοινωνικές παροχές στον προϋπολογισμό του 2025

• Τη συμφωνία για την ΑΤΑ

• Το σχέδιο ενοίκιο έναντι δόσης

• Την καταβολή της σύνταξης από τον 1ο μήνα

• Τα έκτακτα μέτρα κατά της ακρίβεια που ανακοινώθηκαν πρόσφατα κόστους €300 εκ.

Τονίζουμε όμως, πως αυτό που θα πρέπει να επιδιώκουμε ως πολιτεία, είναι μόνιμες λύσεις και όχι έκτακτα μέτρα. Μόνιμες υποδομές και έργα αντιμετώπισης της ακρίβειας τα οποία θα επιφέρουν σημαντικά και σταθερά οφέλη στην κυπριακή κοινωνία.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, χαιρετίζουμε τη συμφωνία για την ηλεκτρική διασύνδεση με την Ελλάδα με την οποία θα μπορέσουμε να έχουμε φθηνό ρεύμα μέχρι το 2029.

Αυτό και εάν θα είναι μόνιμο μέτρο κατά της ακρίβειας.

Γραφείο Τύπου

27 Σεπτεμβρίου 2024

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΚΟ