Από: ΔΗΠΑ

Μ.ΚΛΕΑΝΘΟΥΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ

Μ.ΚΛΕΑΝΘΟΥΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ
Δημοσιεύθηκε: Σεπτεμβρίου 27, 2024-16:36 View: 3

Η Κύπρος κατέχει πλέον την 27η θέση στην Παγκόσμια Κατάταξη Καινοτομίας 2024 του Παγκόσμιου Οργανισμού Διανοητικής Ιδιοκτησίας (WIPO), επιτυγχάνοντας σημαντική άνοδο ανάμεσα στις οικονομίες της Ε.Ε.  Επίσης , κατατάσσεται 2η πιο καινοτόμα χώρα της περιοχής μας, μετά το Ισραήλ.

Αυτή η επιτυχία υπογραμμίζει τη σταθερή ανάπτυξη της Κύπρου στον τομέα της τεχνολογίας, της έρευνας και της καινοτομίας, καθώς και τη συνεχή ενίσχυση της θέσης της στην ευρωπαϊκή αγορά. Η πρόοδος αυτή αποτελεί ορόσημο για τη χώρα, καθώς ενισχύει το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα και προσελκύει νέες επενδύσεις.

Τώρα , είναι η ώρα να τολμήσουμε και να βγούμε μπροστά και να θέσουμε ως στόχο μας να εντάξουμε την Κύπρο μας στο club των 20 πιο καινοτόμων χωρών στον κόσμο. Η Εσθονία και το Λουξεμβούργο τα κατάφεραν. Ας μελετήσουμε το παράδειγμά τους.

Τέτοιες αξιολογήσεις μας δείχνουν τον δρόμο για την στροφή και τα βήματα που πρέπει να κάνει η Κύπρος προκειμένου να αδράξει τις ευκαιρίες και να ακολουθήσει τις εξελίξεις της εποχής! Στήριξη της καινοτομίας, σημαίνει περισσότερες επενδύσεις, υγιέστερη οικονομία και άρα περισσότερες δουλειές για όλους!

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2024

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΠΑ