Συνάντηση της Υφυπουργού για Ευρωπαϊκά Θέματα με τον Δήμαρχο Λευκωσίας

Συνάντηση της Υφυπουργού για Ευρωπαϊκά Θέματα με τον Δήμαρχο Λευκωσίας
Δημοσιεύθηκε: Σεπτεμβρίου 27, 2024-17:55 View: 5

27-09-2024 17:55

Συνάντηση της Υφυπουργού για Ευρωπαϊκά Θέματα με τον Δήμαρχο Λευκωσίας

Η Υφυπουργός για Ευρωπαϊκά Θέματα κα Μαριλένα Ραουνά είχε σήμερα συνάντηση, στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Δήμαρχο Λευκωσίας κ. Χαράλαμπο Προύντζο, στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιεί για προετοιμασία της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ το 2026.

Μετά το πέρας της συνάντησης, η Υφυπουργός προέβη στην ακόλουθη δήλωση προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Δήμαρχο Λευκωσίας κ. Χαράλαμπο Προύντζο και όλη την ομάδα του για τη σημερινή ιδιαίτερα ωφέλιμη και εποικοδομητική συνάντηση, η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο των επαφών μας με όλους τους δήμους, ενόψει της προετοιμασίας μας για την ανάληψη της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ το πρώτο εξάμηνο του 2026.

Με τον κ. Δήμαρχο είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για τις ανάγκες που δημιουργούνται ενόψει της ανάληψης της Προεδρίας, και τρόπους αξιοποίησης της Λευκωσίας.

Η Λευκωσία ως πρωτεύουσα της Κύπρου, και ως η τελευταία διαιρεμένη, υπό κατοχή, πρωτεύουσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει ένα ειδικό ρόλο να διαδραματίσει και ένα ειδικό συμβολισμό.

Συζητήσαμε τρόπους αξιοποίησης της πόλης από άποψη υποδομών και φιλοξενίας, αλλά και στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος της Προεδρίας.

Συζητήσαμε, επίσης, με τον κ. Δήμαρχο τα ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν, και έχουμε καταγράψει τις ανάγκες. Η Γραμματεία Κυπριακής Προεδρίας, σε στενή συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία, θα συζητήσει με στόχο να βρεθούν λύσεις.

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω εκ νέου. Προσβλέπω σε μια στενή και αγαστή συνεργασία για τον κοινό μας στόχο, που είναι μια επιτυχής και φιλόδοξη Προεδρία, που αποτελεί εθνική αποστολή»

(EN/ΑΣ)

Adblock test (Why?)

Read this on Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών Κυβέρνησης