Από: ΔΗΚΟ

Χρ. Σαββίδης – Απόφαση για επέκταση των βαθμών ποινής για τους οδηγούς από 12 σε 16

Χρ. Σαββίδης – Απόφαση για επέκταση των βαθμών ποινής για τους οδηγούς από 12 σε 16
Δημοσιεύθηκε: Σεπτεμβρίου 27, 2024-10:37 View: 6

Γραπτή Δήλωση Χρύσανθου Σαββίδη- Βουλευτή Δημοκρατικού Κόμματος και Μέλους της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων

Στην σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ξεκίνησε η κατ’άρθρον συζήτηση αναφορικά με τις προτάσεις νόμου των Βουλευτών για το σύστημα φωτοεπισήμανσης, μεταξύ άλλων και η δική μας πρόταση νόμου που αφορά την τροποποίηση του περί Μηχανοκινήτων Οχημάτων και Τροχαίας Κινήσεως Νόμου, στην οποία εισηγήθηκα αύξηση των βαθμών ποινής από δώδεκα σε είκοσι, στη βάση των οποίων Δικαστήριο έχει εξουσία να διατάξει, μεταξύ άλλων, τη στέρηση του δικαιώματος κατοχής ή απόκτησης άδειας οδήγησης.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης, ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, κ. Αλέξης Βαφεάδης, εξέτασε θετικά την εισήγησή μας και έχει ληφθεί η απόφαση να επεκταθεί ο αριθμός των βαθμών ποινής από δώδεκα σε δεκαέξι. Η πρόταση νόμου θα κατατεθεί στην ολομέλεια της Βουλής για συζήτηση και ψήφιση.

Ως Δημοκρατικό Κόμμα, είμαστε ικανοποιημένοι από την απόφαση αυτή, αφού είναι προς όφελος των οδηγών, καθώς πολλοί από αυτούς έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με τον κίνδυνο να χάσουν την άδεια οδήγησής τους.

Γραφείο Τύπου

26 Σεπτεμβρίου 2024

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΚΟ