Από: ΑΚΕΛ

Ελπιδοφόρα εξέλιξη στη μάχη κατά της ακροδεξιάς το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών

Ελπιδοφόρα εξέλιξη στη μάχη κατά της ακροδεξιάς  το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών
Δημοσιεύθηκε: Ιουλίου 09, 2024-11:42 View: 13

Ελπιδοφόρα εξέλιξη στη μάχη κατά της ακροδεξιάς το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών

Το αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία αποτελεί μια ελπιδοφόρα εξέλιξη στη μάχη κατά της ακροδεξιάς στην Ευρώπη και στον κόσμο.

Ο γαλλικός λαός, με αυξημένη συμμετοχή στις εκλογές, έφραξε τον δρόμο στην ακροδεξιά εμποδίζοντας το κόμμα της Λε Πεν να ελέγξει την εθνοσυνέλευση, κάτι που θα άνοιγε τον δρόμο για την ανάληψη και της διακυβέρνησης της χώρας. Καθοριστικό ρόλο σε αυτή την εξέλιξη διαδραμάτισε η συγκρότηση του Νέου Λαϊκού Μετώπου από το Γαλλικό ΚΚ, την Ανυπότακτη Γαλλία, το Σοσιαλιστικό Κόμμα και τους Οικολόγους της χώρας. Παρά τις διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες και τις προγραμματικές διαφορές, επικράτησε η βούληση να μην παραδοθεί η χώρα στο σκοτάδι του ρατσισμού, του μίσους και του αυταρχισμού.

Το ΑΚΕΛ χαιρετίζει το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών και τη βούληση του γαλλικού λαού να προστατεύσει τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις κοινωνικές κατακτήσεις της χώρας του. Την ίδια ώρα υπογραμμίζει ότι η μάχη της ακροδεξιάς είναι ταυτόχρονα μάχη κατά του συστήματος και των αιτιών που γεννούν και αναπαράγουν την ακροδεξιά και τα ιδεολογήματά της, κατά των πολιτικών που γιγαντώνουν τις ανισότητες και τη φτώχεια.

Το ΑΚΕΛ απέστειλε συγχαρητήρια μηνύματα στο Γαλλικό ΚΚ και στην Ανυπότακτη Γαλλία.

08.07.2024

Adblock test (Why?)

Read this on ΑΚΕΛ