Από: ΔΗΠΑ

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ 1974 Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ 1974 Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ
Δημοσιεύθηκε: Ιουλίου 08, 2026-14:56 View: 10

Η Δημοκρατική Παράταξη χαιρετίζει με ιδιαίτερη ικανοποίηση και συγκίνηση την υπερψήφιση του ιστορικού ψηφίσματος από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με το οποίο αναγνωρίζονται επίσημα ως θύματα πολέμου οι Κύπριες γυναίκες και κορίτσια που υπέστησαν τη φρίκη του βιασμού και της σεξουαλικής βίας από τα τουρκικά στρατεύματα εισβολής το 1974.

Μετά από 52 ολόκληρα χρόνια σιωπής, η Ευρώπη ορθώνει ανάστημα και αποδίδει την ελάχιστη οφειλόμενη ηθική και ιστορική δικαίωση σε εκατοντάδες συμπατριώτισσές μας, οι οποίες κουβαλούσαν βουβά το βάρος αυτού του ειδεχθούς εγκλήματος.

Η ξεκάθαρη καταδίκη της χρήσης του βιασμού ως όπλου πολέμου και η ρητή αναφορά στην υποχρέωση της Τουρκίας για καταβολή αποζημιώσεων, στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα λογοδοσίας προς την κατοχική δύναμη.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια σε όλους όσοι εργάστηκαν για αυτή τη σπουδαία εθνική επιτυχία, ιδιαίτερα στον Ευρωβουλευτή της Κυπριακής Δημοκρατίας Λουκά Φουρλά για την πρωτοβουλία του, καθώς και στην εισηγήτρια της έκθεσης, Ευρωβουλευτή της Ελλάδας, Ελεονώρα Μελέτη.

Ως Δημοκρατική Παράταξη, παραμένουμε προσηλωμένοι και συνεπής στον αγώνα για την πλήρη αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας αλλά και  τη στήριξη των θυμάτων.

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΠΑ