Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατά το τελευταίο 24ωρο

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατά το τελευταίο 24ωρο
Δημοσιεύθηκε: Αυγούστου 15, 2023-09:14 View: 115

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατά το τελευταίο 24ωρο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06:00 της 14ης Αυγούστου 2023 μέχρι και τις 06:00 της 15ης Αυγούστου 2023, ανταποκρίθηκε σε 26 κλήσεις για βοήθεια (12 πυρκαγιές, 11 ειδικές εξυπηρετήσεις και 3 ψευδείς κλήσεις).

Η ώρα 10:41, λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ηλεκτρικό πίνακα καταστήματος εντός εμπορικού κέντρου στην επαρχία Λάρνακας. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Λάρνακας Υπαστυνόμου Ανδρέα Παπαδόπουλου. Το προσωπικό ασφαλείας του εμπορικού κέντρου είχε ενεργήσει σύμφωνα με το σχέδιο δράσης πυρασφάλειας του κτηρίου και εκκένωσε προληπτικά το κτήριο πριν την άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Οι παρευρισκόμενοι είχαν οδηγηθεί σε ασφαλή χώρο έγκαιρα χωρίς να διατρέξουν κίνδυνο. Από τα μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έγινε τελική κατάσβεση της πυρκαγιάς, η οποία ήταν περιορισμένη στον ηλεκτρικό πίνακα εντός του καταστήματος, με χρήση πυροσβεστήρα ξηρής σκόνης και εξαερισμός με χρήση συσκευών εξαερισμού, καθώς και του συστήματος εξαερισμού του κτηρίου. Από τον καπνό επηρεάστηκε το εν λόγω κατάστημα, καθώς και αριθμός παρακείμενων καταστημάτων. Μετά από διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς, σε συνεργασία με την Αστυνομία και την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία, η πυρκαγιά προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα.

Η ώρα 13:47, λήφθηκε κλήση για βοήθεια της Αστυνομίας για ανεύρεση δύο προσώπων, τα οποία είχαν χάσει τον προσανατολισμό τους σε περιοχή μεταξύ Κυπροβάσας και Βαβατσινιάς. Ανταποκρίθηκε η ΕΜΑΚ με ομάδα και όχημα διάσωσης. Δύο τουρίστριες, Ισραηλινής καταγωγής, κατευθύνονταν με το όχημά τους σε δασώδη περιοχή και ενώ έχασαν τον προσανατολισμό τους, ακινητοποιήθηκαν σε δύσβατη και απόκρημνη περιοχή. Αφού ανευρέθηκαν από τα μέλη της ΕΜΑΚ και της Αστυνομίας και ήταν καλά στην υγεία τους, μεταφέρθηκαν σε ασφαλή χώρο για επιστροφή τους στον τόπο διαμονής τους.

Η ώρα 14:35, λήφθηκε κλήση για διάσωση νεαρού ατόμου, το οποίο βρισκόταν παγιδευμένο σε χαράδρα 500 μέτρων περίπου στην περιοχή Παπούτσα της κοινότητας Παλαιχωρίου. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με ομάδα και όχημα διάσωσης από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Ακροπόλεως Λοχία Σπύρου Τταντή, ειδικής ομάδας διάσωσης της ΕΜΑΚ, καθώς και όχημα από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Υπαίθρου Παλαιχωρίου. Το εν λόγω πρόσωπο, βρισκόταν στην περιοχή με μοτοσυκλέτα και αφού ένιωσε αδιαθεσία, παγιδεύτηκε στη χαράδρα χωρίς να μπορεί να επιστρέψει. Το παγιδευμένο άτομο προσεγγίστηκε από τα μέλη της ομάδας διάσωσης και αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τα μέλη Ασθενοφόρου που βρισκόταν στον χώρο, τοποθετήθηκε σε φορείο διάσωσης και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο της Αστυνομίας στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, λόγω του δύσβατου και απόκρημνου της περιοχής.

Η ώρα 15:07, λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά στην περιοχή παρά το γεφύρι του Ζυγού της κοινότητας Άλασσας στην επαρχία Λεμεσού. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς Λεμεσού με τρία πυροσβεστικά οχήματα και μία φορητή μονάδα πυρόσβεσης. Η πυρκαγιά κατέκαυσε μισό εκτάριο από ξηρά χόρτα και χαμηλή άγρια βλάστηση και τέθηκε υπό έλεγχο στις 18:11. Την Πυροσβεστική Υπηρεσία υποστήριξαν επίσης, η Υπηρεσία Θήρας με μία φορητή μονάδα πυρόσβεσης, καθώς και το Τμήμα Δασών με πέντε πυροσβεστικά οχήματα και είκοσι πέντε άτομα εργατικό προσωπικό. Επιπρόσθετα, έξι πυροσβεστικά οχήματα και τρία καδενοφόρα του Τμήματος Δασών βρίσκονταν καθ’ οδόν για την πυρκαγιά, καθώς επίσης δύο πυροσβεστικά οχήματα και τριάντα άτομα εργατικό προσωπικό από το Τμήμα Δασών, είχαν ενημερωθεί για επιφυλακή σε περίπτωση που χρειαστούν. Τις επίγειες δυνάμεις υποστήριξαν με ρίψεις νερού τα δύο εκμισθωμένα ελικόπτερα της Δημοκρατίας και τα τρία αεροσκάφη πυρόσβεσης του Τμήματος Δασών. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται, σε συνεργασία με την Αστυνομία, καθώς βρέθηκαν δύο εστίες κατά την εκδήλωση της πυρκαγιάς.

(ΚΜ/ΙΣ)

Adblock test (Why?)

Read this on Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών Κυβέρνησης