Από: ΔΗΠΑ

Μ.ΚΑΡΟΓΙΑΝ: ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΚΑΙ ΩΦΕΛΙΜΟΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μ.ΚΑΡΟΓΙΑΝ: ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΚΑΙ ΩΦΕΛΙΜΟΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δημοσιεύθηκε: Ιουνίου 03, 2026-14:00 View: 10

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Παράταξης, Μάριος Καρογιάν, σε συνέντευξή του στη μεσημβρινή εκπομπή του Sigma TV και στον δημοσιογράφο Χρίστο Μιχάλαρο, προχώρησε σε αποτίμηση του αρνητικού εκλογικού αποτελέσματος που άφησε τη Δημοκρατική Παράταξη εκτός της νέας Βουλής.

Ο κ. Καρογιάν αναφέρθηκε τόσο σε εσωγενείς όσο και σε εξωγενείς παράγοντες που συνέβαλαν στη διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος, σημειώνοντας ότι το κόμμα βρίσκεται σε διαδικασία αξιολόγησης και αυτοκριτικής με στόχο την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων για την επόμενη ημέρα.

Τόνισε παράλληλα ότι η ΔΗΠΑ παραμένει σταθερά προσανατολισμένη στη στήριξη της κυβέρνησης Χριστοδουλίδης, επαναβεβαιώνοντας τη δέσμευσή της για υπεύθυνη και εποικοδομητική πολιτική στάση.

Αναφερόμενος στις διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη για την Προεδρία της Βουλής, ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ υπογράμμισε ότι οι πολιτικές εξελίξεις θα πρέπει να υπηρετούν τη σταθερότητα και το δημόσιο συμφέρον.

Σε σχέση με τις συζητήσεις που αναπτύσσονται γύρω από τη συσπείρωση του κεντρώου χώρου, σημείωσε ότι εφόσον υπάρξουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις, που να βασίζονται στο ήθος, την εντιμότητα και σε καθαρές πολιτικές ατζέντες, το ζήτημα μπορεί να μελετηθεί σοβαρά. Αντίθετα, όπως ανέφερε, πρωτοβουλίες επικοινωνιακού χαρακτήρα θα αποκαλυφθούν σύντομα από την ίδια την πολιτική πραγματικότητα.

Ο κ. Καρογιάν αποκάλυψε επίσης ότι είχε φιλική συνάντηση με ς ΕΔΕΚ και Κίνημα Οικολόγων. Όπως ανέφερε, μέσα από τη συνάντηση διαφάνηκε κοινή βούληση για την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών με στόχο την αντιμετώπιση προβλημάτων που απασχολούν τους πολίτες, καθώς κοινή επιδίωξη είναι η παραγωγή χρήσιμου έργου προς όφελος της κοινωνίας.

«Διευρύνουμε τους διαύλους επικοινωνίας και συνεννόησης», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι όπου διαμορφώνονται συναινέσεις και συνθέσεις, οι σχετικές προτάσεις θα κατατίθενται τόσο προς την κυβέρνηση όσο και στον δημόσιο διάλογο.

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΠΑ