Η βουλευτής κα Σκεύη Κούτρα Κουκουμά συμμετείχε σε διαδικτυακή συνάντηση με θέμα «Οικονομική Ενδυνάμωση των Γυναικών»

1 χρόνο πριν
ΝΕΑ ΚΥΠΡΟΣ | 

Η βουλευτής κα Σκεύη Κούτρα Κουκουμά συμμετείχε σε διαδικτυακή συνάντηση με θέμα «Οικονομική Ενδυνάμωση των Γυναικών»

Η βουλευτής κα Σκεύη Κούτρα Κουκουμά, μέλος της κυπριακής αντιπροσωπίας στη Διακοινοβουλευτική Ένωση (ΔΕ) και μέλος του Προεδρείου του Φόρουμ των Γυναικών Βουλευτών του Οργανισμού, συμμετείχε σε διαδικτυακή συνάντηση με θέμα «Οικονομική Ενδυνάμωση των Γυναικών». Επρόκειτο για την πρώτη από τρεις συναντήσεις, που συνδιοργανώνουν η ΔΕ και η UN Women, στα πλαίσια του «Διακοινοβουλευτικού Διαλόγου για την Ανάκαμψη που Ανταποκρίνεται στο Φύλο μετά τον COVID-19».

Σε παρέμβασή της, η κα Κουκουμά ανέφερε ότι η οικονομική ενδυνάμωση των γυναικών μπορεί να επιτευχθεί μόνο με πραγματική και έμπρακτη ισότητα και ισοτιμία των φύλων, όχι μόνο στην εργασία αλλά και στην κοινωνική και την πολιτική ζωή. Επισημαίνοντας ότι οι κρίσεις δεν είναι ποτέ ουδέτερες ως προς το φύλο, η κα Κουκουμά ανέδειξε τον καθοριστικό ρόλο των Κοινοβουλίων, τα οποία, τόνισε, πρέπει να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή προώθησης νομοθεσιών που στηρίζουν την οικονομική συμμετοχή και ενδυνάμωση των γυναικών.

Υπογραμμίζοντας την ανάγκη οι διακηρύξεις να μετουσιωθούν σε απτές πολιτικές οικονομικής ενίσχυσης των γυναικών, η κα Κουκουμά σημείωσε τον πρωταγωνιστικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η παιδεία, η οποία, όπως ανέφερε, πρέπει να έχει ως πυρήνα την ισότητα, τον αλληλοσεβασμό και την αλληλεγγύη πέραν και έξω από τα στερεότυπα της κοινωνίας. Η κα Κουκουμά υπογράμμισε επίσης τη σημασία της ισόρροπης εκπροσώπησης των φύλων σε διαδικασίες λήψης αποφάσεων στο δημόσιο τομέα, της ίσης αμοιβής για ίση εργασία στον ιδιωτικό τομέα, καθώς και της δημιουργίας δομών και προγραμμάτων που στηρίζουν την εργαζόμενη γυναίκα.

(ΙΚ/ΣΧ)

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο