Η ΔΗΠΑ – Συνεργασία για το Κυπριακό

1 μήνα πριν
ΝΕΑ ΚΥΠΡΟΣ | 

Οι προτάσεις του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, για συνεργασία μεταξύ των δύο κοινοτήτων, έχουν φαινομενικά ορθό προσανατολισμό, αλλά δυστυχώς λανθασμένο υπόβαθρο.

Οι τομείς των υδρογονανθράκών, υδάτινων πόρων, Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και η ηλεκτρική διασύνδεση της χώρας μας με την Ευρωπαική Ένωση, αποτελούν πυλώνες μιας ολοκληρωμένης ενεργειακής πολιτικής, που ήδη η Κυπριακή Δημοκρατία τροχιοδρομεί. Ένα πλάνο που μάλιστα τυγχάνει αποδοχής και στήριξης από την Ε.Ε. σε διπλωματικό και οικονομικό επίπεδο.

Σε αυτό το πλάνο, όλοι οι Κύπριοι πολίτες, όλες οι μειονότητες, όλες οι θρησκευτικές ομάδες, έχουν και λόγο και ρόλο και φυσικά μαζί με τις υποχρεώσεις τους θα έχουν και μερίδιο των οφελημάτων.

Κάτω από μια ενωμένη πατρίδα, με μια κυριαρχία, μια διεθνή προσωπικότητα και μια ιθαγένεια, όλοι οι Κύπριοι μπορούμε να εργαστούμε απο κοινού για να καταστήσουμε την επανενωμένη Κύπρο μας, ενεργειακά αυτόνομη, αυτάρκη και ευημερούσα για το καλό του συνόλου.

Ο κ. Τατάρ πρέπει να αντιληφθεί τα οφέλη της επανένωσης της χώρας μας, όχι της διχοτόμησης και της διαίρεσης. Όλα τα στοιχεία δείχνουν τις προοπτικές. Εφόσον η χώρα μας επανενωθει και απελευθερωθεί από την κηδεμονία τρίτων, θα μπορεί ενωμένη να εργαστεί απρόσκοπτα προς όφελος όλων των νομιμων κατοικων της.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
2 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο