Γραπτή δήλωση της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κας Στέφης Δράκου για τα αποτελέσματα του «The 2022 EU Justice Scoreboard»

1 μήνα πριν
ΝΕΑ ΚΥΠΡΟΣ | 

Γραπτή δήλωση της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κας Στέφης Δράκου για τα αποτελέσματα του «The 2022 EU Justice Scoreboard»

Ανάγκη για άμεση και ολιστική μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης

Τα στατιστικά αποτελέσματα της Κύπρου που παρουσιάζονται στην τελευταία έκθεση «The 2022 EU Justice Scoreboard» καταδεικνύουν με τον πιο ηχηρό τρόπο την ανάγκη για άμεση ολοκλήρωση της ολιστικής μεταρρύθμισης της δικαιοσύνης.

Όσον αφορά τον χρόνο εκδίκαση υποθέσεων, η χώρα μας βρίσκεται στην τελευταία θέση στην Ευρώπη, κάτι που αποτελεί ένα από τα βασικά κίνητρα για την υλοποίηση του σχεδιασμού της δικαστικής μεταρρύθμισης.

Διαφαίνεται ακόμη μια φορά η ανάγκη για προώθηση των νομοσχεδίων που εκκρεμούν ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών και αφορούν στη δομή της Ανώτατης βαθμίδας.

Ως Κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια έχουμε εξαντλήσει όλα τα περιθώρια διαλόγου και συζήτησης τόσο με τα κοινοβουλευτικά κόμματα όσο και με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Βλέπουμε παράλληλα, πως εκεί και όπου προχωρούν τα μεταρρυθμιστικά έργα η εικόνα της Κύπρου στην Ευρώπη βελτιώνεται. Παραδείγματος χάρη, στα θέματα εισαγωγής της τεχνολογίας στα Δικαστήρια, η Κύπρος κατόρθωσε από την τελευταία θέση που βρισκόταν, να ανεβεί στην 13η θέση.

Ήρθε όμως η ώρα των τελικών αποφάσεων και ο τελευταίος λόγος ανήκει στα κοινοβουλευτικά κόμματα.

Οφείλουμε να δώσουμε στον πολίτη αυτό που δικαιωματικά του ανήκει, την έγκαιρη και ποιοτική απονομή της δικαιοσύνης.

Για αυτό κάνω έκκληση προς τις πολιτικές δυνάμεις να προχωρήσουν τάχιστα με την ψήφιση των νομοσχεδίων.

(ΜΓ/ΣΧ)

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο