Γενικεύονται οι βροχές τις επόμενες ώρες – Νεότερη καιρική ενημέρωση (17:00)

1 εβδομάδα πριν
ΝΕΑ ΚΥΠΡΟΣ | 

Τις τελευταίες ώρες, τα φαινόμενα άρχισαν να γενικεύονται και να επηρεάζουν περισσότερες περιοχές σε σχέση με το πρωινό πέρασμα από βροχές/καταιγίδες.

Βροχές/καταιγίδες που εισήλθαν εκ νέου στο νησί από τα δυτικά το απόγευμα έχουν κινηθεί ανατολικότερα και επηρεάζουν αυτή τη στιγμή το κεντρικό 1/3 του νησιού κυρίως όπως βλέπετε στην πιο κάτω εικόνα του ραντάρ ενώ καταιγίδα είναι σε εξέλιξη σε νοτιοδυτικά τμήματα της επαρχίας Λευκωσίας προς Ορούντα.

Την ίδια ώρα, ο κύριος όγκος των βροχών αυτής της διαταραχής βρίσκεται στον θαλάσσιο χώρο δυτικά του νησιού και αναμένεται να αρχίσει να εισέρχεται στο νησί τις επόμενες ώρες δίνοντας πιο γενικευμένες βροχές μεγαλύτερης διάρκειας. Παρόλα αυτά, όποιες καταιγίδες παρατηρηθούν δεν θα είναι όσο έντονες όσο οι πρωινές που επηρέασαν δυτικά/νοτιοδυτικά τμήματα του νησιού.

Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί στο δυτικό μισό του νησιού κατά μέσο όρο 7-15 χιλιοστά βροχής ενώ στο ανατολικό μισό του νησιού 0.5-5 χιλιοστά βροχής. Το μεγαλύτερο ύψος βροχής μέχρι στιγμής έχει καταγραφεί από τον σταθμό του Τ.Μ στον Ακάμα, ο οποίος επηρεάστηκε από διαδοχικές καται&gam...

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο