Έργο «Πλημμυρίς» - Συνεργασία Ελλάδας Κύπρου για την αντιμετώπιση καταστροφών

9 μήνες πριν
ΝΕΑ ΚΥΠΡΟΣ | 

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου ανακοινώνει την έναρξη υλοποίησης του έργου «Πλημμυρίς» - Κοινή στρατηγική για τη διαχείριση και αντιμετώπιση κινδύνων που προκαλούνται από πλημμύρες και άλλες μεγάλες καταστροφές λόγω της Κλιματικής Αλλαγής. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο στο πλαίσιο του προγράμματος Συνεργασίας INTERREG – Ελλάδας Κύπρου, στο οποίο συμμετέχουν επίσης η Πολιτική Άμυνα της Κύπρου ως επικεφαλής εταίρος και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης.

Η εναρκτήρια εκδήλωση θα γίνει στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης για την παρουσίαση του έργου, την Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου 2021, ώρα 11.15 π.μ. στο Αρχηγείο Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου, Ακαδημίας 12 , 2330 Λακατάμια, Λευκωσία.

Θα παραστούν και θα απευθύνουν χαιρετισμό ο κος Νίκος Νουρής, Υπουργός Εσωτερικών, η κα Στέφη Δράκου, Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως και η Δρ. Μαρία Κοζυράκη, Συντονίστρια Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης

Εκ μέρους των εταίρων του έργου θα μιλήσουν οΑρχηγός Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ΚύπρουΠολύβιος Χατζηβασιλείου, η Διοικήτρια της Πολιτικής Άμυνας Μαρία Παπά και ο Μιχάλης Γκοργκούλης, εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης.

Η παρουσίαση του έργου θα γίνει εκ μέρους της ομάδας διαχείρισης έργου για την Πυροσβεστική Υπηρεσία, από τον Χριστόφορο Στυλιανού και τον Νίκο Μαρδά.

Το έργο «Πλημμυρίς» αποσκοπεί στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και την ενίσχυση κοινών επεμβάσεων αντιμετώπισης φυσικών, τεχνολογικών και ανθρωπιστικών καταστροφών, με έμφαση στις πλημμύρες. Αφορά συγκεκριμένα στην προμήθεια οχημάτων, εξοπλισμού και αντλιών για πλημμύρες, την προμήθεια πυροσβεστικών οχημάτων – υδροφόρων και διάσωσης, καθώς και κοινές εκπαιδεύσεις προσωπικού, ανταλλαγή καλών πρακτικών και διεξαγωγή κοινών ασκήσεων.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου «Πλημμυρίς» ανέρχεται περίπου στις 910 χιλιάδες ευρώ, από τις οποίες οι περίπου 773 χιλιάδες ευρώ προέρχεται από τον προϋπολογισμό της ΕΕ και τα υπόλοιπα από τον εθνικό προϋπολογισμό Ελλάδας και Κύπρου.

Το έργο άρχισε τον Ιούλιο του 2021 και θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2023.

Η Κύπρος και η Ελλάδα έχουν διαχρονική και θεσμοθετημένη συνεργασία που έχει ενδυναμωθεί ιδιαίτερα στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

Για περισσότερες πληροφορίες: ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΥΠΡΟΥ, Ακαδημίας 12, 2330 Λακατάμια, Λευκωσία, τηλέφωνo: +357 22-802424, τηλεομοιότυπο: +357 22-802464, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: [email protected].

(ΝΓ/ΣΧ)

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο