Εργατική Πρωτομαγιά: Φρένο στην απώλεια εισοδημάτων και στήριξη των εργαζομένων

1 χρόνο πριν
ΝΕΑ ΚΥΠΡΟΣ | 

Ανακοινώσεις | 01 Μαΐ 2021

Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά τιμάται, για ακόμη μία φορά σε κλοιό πανδημίας και περιοριστικών μέτρων, με τους εργαζόμενους να αντιμετωπίζουν, για δεύτερη συνεχή χρονιά σοβαρά προβλήματα, απώλεια εισοδημάτων, ανεργία και αβεβαιότητα.

Ως Δημοκρατικό Κόμμα τιμούμε τη μνήμη των θυμάτων του αιματηρού Σαββάτου της 1ης του Μάη 1886 στο Σικάγο, των πρωτεργατών του αγώνα για διασφάλιση έστω και των στοιχειωδών δικαιωμάτων των εργαζομένων και όλων όσοι πάλεψαν, για να απολαύουν σήμερα οι εργαζόμενοι συγκεκριμένα δικαιώματα και προστασία από τις αυθαιρεσίες της εργοδοτικής πλευράς.

Στέλνουμε επίσης το μήνυμα ότι η πανδημία δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία για κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και οφείλουμε να τα διασφαλίσουμε και να βάλουμε φρένο στην απώλεια εισοδημάτων.

Το Δημοκρατικό Κόμμα, είχε από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία, ως κύριο μέλημα του τη στήριξη των εισοδημάτων και των εργαζομένων και προς αυτή την κατεύθυνση κατέθεσε συγκεκριμένες εισηγήσεις.

Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα διακήρυξης του σεβασμού του δικαιώματος στην εργασία, της καταπολέμησης της ανεργίας και της στήριξης των εργαζομένων, έναντι των συνεπειών οικονομικών κρίσεων, που μπορεί να προκύψουν από οποιονδήποτε λόγο.

Γραφείο Τύπου

1η  Μαΐου 2021

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο