Έκθεση εικαστικών έργων των μαθητών της Προπαρασκευαστικής Μαθητείας του Συστήματος Μαθητείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης με τίτλο «ΕκφράΖΩ»

1 μήνα πριν
ΝΕΑ ΚΥΠΡΟΣ | 

Έκθεση εικαστικών έργων των μαθητών της Προπαρασκευαστικής Μαθητείας του Συστήματος Μαθητείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης με τίτλο «ΕκφράΖΩ»

Η Διεύθυνση Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, σε συνεργασία με την Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου και την Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών, διοργανώνουν έκθεση εικαστικών έργων των μαθητών της Προπαρασκευαστικής Μαθητείας με τίτλο «ΕκφράΖΩ».

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Μαΐου 2022, από τις 10:00 μέχρι τις 16:00 στο Nicosia Mall.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα τελεστούν στις 12:30. Χαιρετισμό θ’ απευθύνουν ο δρ Ηλίας Μαρκάτζιης Διευθυντής Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, ο δρ Χρίστος Μηνά Πρόεδρος Αρχής Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου και ο κ. Μιχάλης Κατσουνωτός Διοικητής της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών.

Η προπαρασκευαστική μαθητεία έχει ως στόχο να δώσει τη δυνατότητα σε έφηβους ηλικίας 14-16 χρόνων, που δεν έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία τις γυμνασιακές τους σπουδές, να ενταχθούν σε μια εναλλακτική μαθησιακή δομή.

Πρόκειται για ένα ευέλικτο καινοτόμο πρόγραμμα που προετοιμάζει τους εφήβους ν’  αναπτύξουν συγκεκριμένες ικανότητες ή επαγγελματικές δεξιότητες, λαμβάνοντας τα κατάλληλα εφόδια, είτε για περαιτέρω φοίτηση σε επιλογές που προσφέρει το εκπαιδευτικό σύστημα είτε για απασχόληση στην αγορά εργασίας.

 ΙΠ

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο