Δήλωση Βουλευτή κ. Ονούφριου Κουλλά για κρατικές εγγυήσεις

9 μήνες πριν
ΝΕΑ ΚΥΠΡΟΣ | 
Δευ, 19 Απρ 2021

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin Share on Email

Συζητήσαμε σήμερα το νομοσχέδιο για τις κρατικές εγγυήσεις. Επί αυτού έγινε διαβούλευση και πριν από ένα χρόνο και για δύο μήνες μετά την παράταση που έδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο εννοώ, και ενσωματώθηκαν αρκετές εισηγήσεις των κομμάτων.

Δυστυχώς και σήμερα βλέπουμε μέρος της αντιπολίτευσης, κυρίως το ΔΗΚΟ, το ΑΚΕΛ, τους Οικολόγους να σκαρφίζονται αιτιάσεις φόβους και ανησυχίες. Όλοι εμμένουν στις απόψεις τους πολλές φορές αντιφατικές μεταξύ τους.

Εμείς πιστεύουμε πως έχουμε ενώπιον μας ένα χρήσιμο και επωφελές εργαλείο για την οικονομία, την κοινωνία, τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους για την ανάκαμψή μας αμέσως μετά την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ένα απλό εργαλείο που εφαρμόστηκε γρήγορα και χωρίς προβλήματα σ’ όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, χωρίς σε καμιά απ’ αυτές να έχει γίνει θρίλερ.

Η πίεση του χρόνου και η κρισιμότητα της κατάστασης, μας υποχρεώνει να μην μπούμε σε ατέρμονες διαδικασίες, τροπολογίες, πολιτικές σκοπιμότητες που θα εκτροχιάσουν ξανά το νομοσχέδιο ή θα το καταστήσουν δυσλειτουργικό.

Δυστυχώς και με πόνο ψυχής το λέω, η αντιπολίτευση δυσκολεύει τα πάντα και τις μεταρρυθμίσεις και ό, τι καλό πάμε να κάνουμε γι’  αυτό τον κόσμο. Καθηλώνει την κοινωνία και δεν επιτρέπει στη χώρα μας να πάει μπροστά.

Θέλω να ελπίζω για το καλό του τόπου μας πως θα επικρατήσει η λογική και η σοβαρότητα και όχι ο λαϊκισμός.

19/4/2021

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο